Закон і Бізнес


В урядового законопроекту про судоустрій з’явився конкурент


18.12.2014 10:41
3231

В Верховній Раді України вчора, 17 грудня, було зареєстровано законопроект №1497 «Про внесення змін до Закону України «Про судоустрій і статус суддів» та інших законодавчих актів щодо удосконалення засад організації та функціонування судової влади відповідно до європейських стандартів».


Авторами документу виступили народні депутати від “Самопомочі”, частина з яких, зокрема, займалась юридичною практикою, - Олена Сотник, Андрій Журжій, Оксана Сироїд, а також Леонід Ємець від Народного фронту та Іван Крулько від Батьківщини.

26 жовтня я дала публічну обіцянку, що протягом 200 днів від Самопомочі, мене особисто, буде внесено Закон України "Про судоустрій". Подання підписано, сьогодні законопроект зареєстровано. Тепер попереду складні дискусії та обговорення. Відстоювання змін до всіх законів, що зачіпає даний. Розумію, що ще буде як мінімум 2 варіанти. Колеги, пропоную ознайомитись, конструктивна критика та пропозиції вітаються“,  - так вчора у Fb прокоментувала факт реєстрації документу О.Сотник.

Варто відзначити, проект з аналогічною назвою на днях Міністерство юстиції направило до Венеціанської комісії для аналізу. Урядовим законопроектом передбачається ліквідація спеціалізованих судів, повернення повноважень Верховному Суду Україні.

В світлі вчорашньої заяви О.Турчинова про те, що РНБО буде ініціювати зняття недоторканості з суддів, якою буде судова реформа на даний момент можна тільки здогадуватись.

Закон і Бізнес