Закон і Бізнес


Судді розповіли, хто намагається на них впливати


16.12.2014 18:06
3648

Відповідно до результатів опитування найбільше на суддів намагаються впливати учасники мітингів, політики та засоби масової інформації. Водночас адвокати кажуть, що найбільше на суддів тиснуть керівники судів та прокурори.


Такі дані містяться в моніторингу стану незалежності суддів, проведеному Центром суддівських студій за підтримки Ради суддів України. Як зазначають організатори опитування, у ньому взяло участь більше 15 % суддів.

Відповідаючи на запитання “які особи намагаються неправомірно впливати на позицію суду під час розгляду судових справ”, 61,5 % суддів назвали учасників мітингів та пікетів, 48,2 % - представників політичних партій, 47,3 % - ЗМІ.
Коли ж те саме питання поставили адвокатам, 76,1% з них відповіли, що найбільше на суддів намагаються впливати керівники судів і прокурори.

В той же час найбільш “результативними” формами впливу 76, 8% суддів назвали погрози ініціювання звільнення чи притягнення до дисциплінарної відповідальності, а 44, 7% - погрози ускладнити професійну карєру.

Закон і Бізнес