Закон і Бізнес



1244


5 грудня 2014 року в місті Києві Національна школа суддів України спільно з проектом Ради Європи “Пакет невідкладних заходів для України” проводить періодичне навчання суддів адміністративних судів з метою підвищення рівня кваліфікації на семінарі щодо права на свободу мирних зібрань відповідно до рішення Європейського суду з прав людини на тему: “Вєренцов проти України”.

Вітальними словами семінар відкрили начальник відділу наукових досліджень проблем судочинства та його удосконалення Національної школи суддів України, кандидат юридичних наук, експерт Ради Європи Тетяна Фулей та керівник проекту Ради Європи “Пакет невідкладних заходів для України” Вікторія Гальпєріна.

Для проведення семінару викладачем запрошено начальника відділу наукових досліджень проблем судочинства та його удосконалення Національної школи суддів України, кандидата юридичних наук, експерта Ради Європи Тетяну Фулей.

Викладач обговорить із суддями особливості прав та свобод, які гарантовані статтями 8–11 Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод та зосередить увагу на умовах виправданості втручання в такі права (“відповідно до закону”, законна мета, необхідність в демократичному суспільстві, дотримання балансу інтересів).

Свобода мирних зібрань є одним із фундаментальних прав людини, визнаних світовою спільнотою та є одним зі способів реалізації права на свободу думки, слова, права на вільне вираження поглядів і переконань, права на свободу світогляду та віросповідання - саме так і розставить акценти викладач у своїй доповіді.

Повний текст програми періодичного навчання розміщено на веб-сайті Національної школи суддів України в розділі “Підготовка”.