Закон і Бізнес


Питанням таємниці усиновлення займеться Лутковська


22.08.2012 12:51
1536

У зв’язку із наміром Уповноваженого Президента України з прав дитини Юрія Павленка скасувати таємницю усиновлення, до омбудсмена Валерії Лутковської звернулися активісти громадських організацій з проханням завадити цим змінам.


Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Валерія Лутковська на зустрічі з активістами запевнила присутніх, що дотримання прав дитини є одним із головних пріоритетів діяльності Уповноваженого.

«Я зроблю все від мене залежне, аби права маленьких громадян України були захищені максимально ефективно», - наголосила вона.

Тож омбудсмен доручила представнику Уповноваженого з питань дотримання прав дитини, недискримінації та гендерної рівності Аксані Філіпішиній вивчити ситуацію з точки зору дотримання прав дітей.

За словами В.Лутковської, необхідно розібратися, чи не завдадуть подібні новації дітям ще більшої шкоди та чи будуть ініційовані зміни відповідати міжнародним стандартам, Конвенції про права дитини та Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод.