Закон і Бізнес


Андрій Портнов восьмий раз виграв суд у Генпрокуратури


28.11.2014 14:38
3502

Сьогодні, 28 листопада 2014 року, Печерський районний суд Києва задовольнив черговий позов керівника Інституту правових реформ Андрія Портнова до Генеральної прокуратури України та її екс-керівника Олега Махніцького про захист честі, гідності та спростування недостовірної інформації.


Про це виданню «Закон і Бізнес» розповів представник А.Портнова в суді адвокат Станіслав Нікітін.

«Суд постановив, що Андрій Портнов не був причетний до розкрадання бюджетних коштів і тим більше виведення їх за кордон, а інформацію про це визнав повністю недостовірною, - повідомив адвокат. - Суд зобов'язав ГПУ публічно спростувати цю інформацію в засобах масової інформації та написати лист до Євросоюзу про те, що в березні 2014 року Генеральна прокуратура надала Євросоюзу недостовірну інформацію про А.Портнова».

С.Нікітін також нагадав, що це восьме з восьми рішення суду, яким дії Генпрокуратури України щодо Портнова визнали протиправними та незаконними, зобов'язавши спростувати недостовірну інформацію. «Шість рішень першої інстанції і два рішення апеляційних судів, - пояснив він. - Крім того, це вже друге рішення суду, що стосується європейських санкцій щодо Портнова. Сьогодні суд фактично встановив, що ГПУ сфальсифікувала інформацію про Портнова, на підставі якої відносно нього були введені міжнародні санкції».

Адвокат також припустив, що в майбутньому всі винні в цих діях можуть бути притягнуті до кримінальної відповідальності.

Закон і Бізнес