Закон і Бізнес


Відкараскатися красиво

У Німеччині пропонують виправдання на всі випадки життя


Коли таке романтичне алібі, то й обманутися приємно.

№33 (1072) 11.08—17.08.2012
13531

У місті Бремен відкрилося агентство, що продає алібі. Охочих придбати такий «товар» немало.


Випадки, коли людині може знадобитися «легенда», бувають найрізноманітніші: не хочеться йти на нудні сімейні посиденьки, на корпоративний захід або потрібно провести час з коханкою, а не з сім’єю. Для того щоб вигадати правдиву причину відмови або пояснення, можна звернутися в спеціальне агентство.

Розраховувати на підтримку можуть усі, крім правопорушників. «Липових лікарняних листів і підроблених документів ми не видаємо», — розповідає керівник агентства Штефан Айбен. Команда фірми настільки творча, що може придумати для своїх клієнтів досить цікаві приводи відкараскатися.

Вигадати алібі, як з’ясовується, досить просто. Невірний чоловік, який розважається з коханкою на сусідній вулиці, надсилає дружині з далеких відряджень листівки із закордонними штампами. Правда, багато хто звертається в агентство, щоб просто розіграти друзів, а інші здійснюють з його допомогою романтичні вчинки. Так, хлопець відправив листівку своїй дівчині нібито з Франції: «Люба, я гуляю вулицями Парижа й мрію після нашого весілля поїхати з тобою в це місто кохання. Тобі залишилося тільки сказати «Так». Варто відзначити: зараз агентство процвітає.