Закон і Бізнес


Пернаті в’язні


«Я докажу! Про мене дізнаються. Про мене заговорять!»

№33 (1072) 11.08—17.08.2012
2721

В Аргентині заарештували півня за те, що він проник на чужу територію й клював цінну індіанську маску.


Ліліана Ріос із містечка Формоса принесла птаха у відділок і вимагала посадити його в тюрму. Жінка сказала, що, перебуваючи в будинку, вона почула гавкіт собаки. Вийшовши, побачила, як півень клює цінний подарунок, привезений з Болівії.

Поліцейські знайшли власника порушника, проте той відмовився коментувати шкоду збиток. У результаті вартові порядку помістили птаха в камеру попереднього ув’язнення.

Жінка заявила, що подасть до суду на власника півня й отримає компенсацію матеріальної й моральної шкоди, тому що маска є культурною цінністю.

У свою чергу юристи вважають, що цей випадок увійде до історії судової практики країни: вперше на лаві підсудних опиниться півень!

На слові «півень» юристи роблять наголос не просто так. Виявляється, інші пернаті в Аргентині вже «сиділи». Наприклад, у 2006 році до в’язниці потрапив папуга Пепо. Він провів там кілька тижнів.

Два сусіди затіяли суперечку, хто з них господар птаха, який уміє говорити. Не вирішивши проблеми, вони звернулися до суду. Розглянувши цю справу, суддя виніс вердикт: папугу слід відправити до в’язниці, де він перебуватиме до тих пір, поки не скаже, хто його власник!

Після кількох днів ув’язнення Пепо розколовся й назвав ім’я. «Я знав, що папуга мене не підведе. Він мій друг, ми вболіваємо за одну команду з футболу!» — говорить господар вихованця.