Закон і Бізнес


Територія Харкова збільшиться на 15%


06.08.2012 11:01
3374

Після декількох невдалих спроб затвердити нові межі міста Харкова, міська рада дочекалася підготовки відповідної постанови Верховної Ради.


2 серпня народний депутат Валерій Писаренко зареєстрував проект постанови Верховної Ради «Про зміну і встановлення межі міста Харкова» № 11064.

Мета визначення нової межі міста Харкова - забезпечення комплексного планомірного економічно доцільного розвитку міської інфраструктури.

25 квітня міська рада Харкова ухвалила рішення про розширення меж міста, а 21 червня Харківська обласна рада схвалила це рішення і прийняла звернення до Верховної ради з соостветствующей проханням.

Площу Харкова планується збільшити 15%: з 30 604 га до 35002 га за рахунок входження в межі міста 4450,58 га земель прилеглих сільських і селищних рад, а також вилучення з території міста 52,32 га.

Директора департаменту містобудування, архітектури та земельних відносин Харківської міськради Тетяна Овінникова розповіла про складнощі процесу узгодження, зауваживши, що ніхто не хотів відмовлятися від суміжних територій.

В результаті прийняття Постанови парламенту, Харкову відійде 3780 га земель Харківського району та 670 га - Дергачівського, але при цьому 52,32 га території міста перейде приміським районам.

Найбільше земель Харків отримає від Кулиничівський селищної ради - в межі міста увійдуть п'ять селищ, в тому числі і самі Кулиничі. При цьому, можливо, буде створений новий район міста.

«Було вже чотири спроби затвердити нові кордони міста. Це перший випадок, коли документ дійшов до цієї стадії, і я думаю, що він все-таки буде затверджено », - висловила надію Т.Овіннікова.