Закон і Бізнес


В Україні продовжують працювати над ювенальною юстицією


07.11.2014 09:39
2382

План на 2014 - 2015 роки передбачає досягнення результатів щодо підвищення знань і навичок суддів, посилення можливостей судів та інших установ кримінальної юстиції щодо застосування ефективних та оперативних підходів і передового досвіду для підтримки реабілітації неповнолітніх і запобігання вчинених ними майбутніх правопорушень, з одночасним захистом прав дітей та молоді, які перебувають у конфлікті з законом.


Про це йшла мова 5 листопада 2014 року в Посольстві Канади в Україні під час засідання Наглядової ради проекту «Реформування системи кримінальної юстиції щодо неповнолітніх в Україні».

Як повідомили „ЗіБ” у ВСУ, метою зібрання була презентація підсумків четвертого року роботи Проекту та обговорення плану роботи на найближчий час.

Серед ключових досягнень діяльності Проекту, йшлося на засіданні, – створення методичних рекомендацій щодо проведення оцінки ризиків і потреб дітей, що перебувають у конфлікті з законом, розробка нормативної бази для пілотних проектів, за якими було видано листи чи накази щодо формалізації програми співпраці міліції та шкіл, моделі і зразки досудових звітів тощо.

Окрім того, визначено також основні завдання щодо зниження рівня злочинності серед неповнолітніх та підтримки їх реабілітації.

У результаті обговорень учасники Наглядової ради Проекту зібрання дійшли висновку, що на державному рівні має бути визначено єдиний орган, який забезпечуватиме координування роботи з неповнолітніми.