Закон і Бізнес


Пухнасті при владі


№31 (1070) 28.07—03.08.2012
3007

У містечку Талкітн (штат Аляска, США), переобрали мера — ним став кіт Стаббс. Причина такого вибору — розчарування місцевих жителів у всіх інших кандидатах.


Вперше главою американського містечка з населенням 900 чол. рудий кіт став, коли йому ледве виповнилося кілька місяців, повідомляє «РБК».

Жителі Талкітна вважають, що, проголосувавши за вусатого кандидата, вбили відразу двох зайців: позбавилися від колишнього ненависного чиновника й привернули увагу туристів.

Будівля місцевої адміністрації відразу ж стала обов’язковим пунктом туристичних маршрутів на Алясці — щорічно тисячі людей приїжджають, аби подивитися на градоначальника, а іноді й погладити його.

Казна Талкітна помітно поповнилася, і городяни стали переобирати кота мером з року в рік. Стаббсу 15 років, і стільки ж він — на державній службі.

Найбільше часу, за словами місцевих жителів, мер лежить у міському універмазі й роздумує про свої обов’язки. Періодично він поїдає котячий корм з келиха для вина й позує для гостей Талкітна.

У рудого чиновника з Аляски є своя сторінка в соціальних мережах. Зараз у друзях у знаменитого кота більше 900 чол.

Раніше в США на виборах у Сенат як незалежний кандидат виступив кіт породи мейн-кун на кличку Хенк, склавши конкуренцію демократові Тіму Кейну і республіканцеві Джорджу Аллену.

Рудий Стаббс на Алясці — не єдиний кіт-мер у США. Раніше жителі американського міста Шарон у штаті Вісконсін обрали своїм мером кота на ім’я Фредді.