Закон і Бізнес


Перебрав зі швидкістю


Розігнався на велосипеді і врізався в ... штраф.

№31 (1070) 28.07—03.08.2012
3001

Польського велосипедиста оштрафували на підставі знімка й свідчень фоторадара. 18-річного хлопця звинувачують у перевищенні швидкості: при дозволених 30 км/год. він розігнався до 46 км/год.


Закон у Польщі жорсткий щодо велосипедистів. За їзду в нетверезому стані їх штрафують, позбавляють прав, забороняють користуватися велосипедом, а в деяких випадках садять до в’язниці. За останньою інформацією, в цій країні в місцях позбавлення волі перебуває 5 тис. велосипедистів. Надмірну суворість чинних правил визнає навіть Генеральна прокуратура Польщі.

«Як мені дізнатися, з якою швидкістю я їду, якщо в мене немає спідометра?» — обурився порушник Патрік Валдох.

Телеканал TVN24 повідомляє, що також не зрозуміло, як влада дізналася його адресу, адже на велосипеді немає реєстраційних знаків. Хлопець підозрює, що його впізнав сусід, котрий працює в муніципальній поліції.

У дорожній поліції нагадують: обмеження швидкості обов’язкове для всіх учасників руху, велосипедисти ж в цьому випадку повинні керуватися інтуїцією.

«Це суб’єктивне відчуття. Кожен, хто пересувається на велосипеді, по-своєму оці­нює швид­кість, з якою їде», — визнав разом з тим глава місцевої дорожньої поліції Себастіан Рецлав.

Оштрафований молодий чоловік тим часом уважає неправомірними такі санкції щодо нього. Справу буде передано до суду.