Закон і Бізнес


«Усе йде на краще»


№30 (1069) 21.07—27.07.2012
2525

Для Ради суддів адміністративних судів п’ятниця 13-го не стала на заваді проведенню підсумкового засідання за перше півріччя. До порядку денного зустрічі не було внесено нових питань. Засідання пройшло без емоційних обговорень, були приємні новини. Прозвітували про роботу, прийняли рішення про зарахування до резерву й попрощалися до серпня.


Голова ради Микола Кобилянський запевнив, що протягом першого півріччя РСАС попрацювала добре, впоравшись із усіма поставленими завданнями. «А що не встигли виконати з певних причин, перенесемо на друге півріччя». М.Кобилянський  також наголосив, що більшість прийнятих рішень виконано, решта — під контролем. «Я не можу нікому дорікнути за зволікання в прийнятті якогось із рішень. Усі члени ради суддів добросовісно виконували свої обов’язки», — додав М.Кобилянський.

За перше півріччя до ради надійшло 57 звернень від громадян. Минулого року за такий термін їх було вдвічі більше. «Це результат того, що громадяни перечитали закон «Про судоустрій і статус суддів» і свої звернення тепер направляють до ВККС, — зауважив М.Кобилянський. — А назване число — це не та кількість звернень, які ми роз’яснюємо, а ті, що пов’язані з організацією роботи в суді. Дякувати Богу, все йде на краще».

По закінченні звіту про роботу органу суддівського самоврядування слово взяла секретар ради Тетяна Шипуліна. Вона говорила про подання голови Окружного адміністративного суду м.Києва Павла Вовка щодо нагородження грамотою РСАС двох суддів за вагомий особистий внесок у виконання завдань, покладених на систему адміністративних судів, високий професіоналізм, значні досягнення в роботі, сумлінну працю та з нагоди 5-ї річниці діяльності цієї установи.

Претензій до законників члени ради не мали, тому рішення про нагородження Тетяни Шейко та Сергія Каракашьяна прийняли.

Визначились і з резервною два­дцяткою, затвердивши список на заміщення адміністративних посад. Частина кандидатів прийшла на засідання. Проте до жодного з претендентів у ради запитань не виникло, як і не було причин для відмов. Тож за резерв проголосували списком.