Закон і Бізнес


Власна безпека

Фінустановам дозволили самостійно обирати охорону


Банки і клієнти, №46 (981) 13.11—19.11.2010
2399

Результатом зустрічі керівників Державного комітету з питань регуляторної політики та підприємництва й Асоціації «Український Кредитно-Бан¬ківський Союз» для обговорення зменшення впливу ДСО на ринок охоронних послуг стало підписання документа, яким змінено порядок видання ліцензій на цей вид діяльності.


Так, у Міністерстві внутрішніх справ підписано розпорядження, відповідно до якого ліцензування охоронних фірм переходить від Державної служби охорони до департаменту громадської безпеки.
Позбавлення ДСО монополії та надання можливості, зокрема фінансовим установам, обирати охоронні структури на принципах конкуренції забезпечить прозорість цього сегменту діяльності. Особливо з огляду на запевнення МВС, що ДСО не матиме, як це було раніше, переваг перед приватними охоронними фірмами, оскільки її основне призначення — охорона, а не видання ліцензій.
«Ринок охоронних послуг стає все більш циві¬лізованим, удосконалюються й принципи здійснення регуляторних функцій. Це дасть змогу забезпечити всім учасникам рівні умови конкуренції, а також приведе до врегулювання цієї сфери в частині відповідності вартості та якості охоронного сервісу, — зазначила генеральний директор Асоціації Галина Оліфер. — Хочу подякувати особисто голові Держкомпідприємництва Михайлові Бродському за вирішення системної проблеми, розв’язати яку багато років намагалися представники бізнесу й громадськості. Адже наслідки вирішення цього питання відчують майже всі суб’єкти підпри¬ємницької діяльності, котрі нарешті переконаються в ефективності влади, яка діє в інтересах бізнесу».