Закон і Бізнес


«Обліко морале»

Туристам в Іспанії дорого ходити в бікіні


У Іспанії не бажають дивитися на напівголих туристів.

№30 (1069) 21.07—27.07.2012
3544

Гостям країни, що приїжджають на курорти, заборонили прогулюватися містами в купальниках або плавках. Порушникам нового порядку загрожує чималий штраф.


Жителі прибережних іспанських міст були проти того, щоб напівголі туристи гуляли по вулицях, магазинах й інших громадських місцях.

Прислухавшись до нарікань невдоволених, місцеві муніципалітети швидко трансформували їх у сувору заборону з’являтися в бікіні або в купальниках за межами пляжу або басейну. Інакше — штраф!

Першою цю ідею втілила в життя  влада Барселони. Вона відреагували на численні скарги рестораторів, яким не подобалося, що в їхні вишукані заклади туристи приходять напівголими. У результаті з цього року в Барселоні заборонено красуватися в купальниках або плавках не тільки на території міста, але й відходити від пляжу в купальному костюмі далі, ніж на 100 м, повідомили зарубіжні ЗМІ.

Услід за Барселоною такі ж жорсткі заходи з «охорони суспільної моралі» ввели й інші іспанські курорти на півдні країни, а також місто Валья­долід — один з основних історико-культурних центрів на північному заході Іспанії.

Думки з приводу заборони розділилися. Одним ця ідея подобається, і вони стверджують, що купальний костюм призначений для пляжу, а не для прогулянок центром міста. Інші розглядають таку сувору заборону як посягання на особисту свободу.

Як би там не було, все йде до того, що любителям ходити «без нічого» все-таки доведеться дотримуватися нових правил, інакше їм загрожує чималий штраф — від €300 до €1500, залежно від міста.