Закон і Бізнес


Табу на відпочинок


Поцілунки в Еміратах: і романтично, і… дорого.

№30 (1069) 21.07—27.07.2012
2736

Нове зведення правил поведінки для туристів в Об’єднаних Арабських Еміратах випустила поліція Абу-Дабі. Іноземцям тепер забороняється практично все, заради чого вони їдуть на курорт.


Окрім заборонених у більшості країн проституції, водіння в нетверезому стані або вживання наркотиків, в ОАЕ також опинилися поза законом публічний прояв почуттів, носіння відкритого одягу, куріння, недотримання посту під час священного місяця Рамадан.

Щоб мандрівники зі всіх частин світу мали можливість дізнатися, як поводитися, зведення правил буде видано 12 мовами (англійською, російською, китайською, французькою, німецькою, японською, італійською, корейською, іспанською, хінді, урду й арабською). «Знання законів і правил допоможе туристам отримати ще більше позитивних емоцій від перебування в нашій країні», — заявив заступник гендиректора з оперативної роботи штаб-квартири поліції Омар аль-Мехейри.

ОАЕ вже давно ведуть активну боротьбу за чистоту звичаїв поведінки. Система штрафів, що функціонує в країні, вражає. Тільки у Дубаях поліція за минулий рік оштрафувала понад 2000 іноземних туристів.

В основному їх штрафують за фотографування на пляжах жінок без їх відома, непристойну поведінку, пристрасні поцілунки на вулиці, а також за надто відверті купальні костюми.

Видані рекомендації допоможуть туристам уникнути проблем із законом, оскільки в них детально роз’снюється, що вважається непристойним в ОАЄ.