Закон і Бізнес


Хитка перевага

Суд змінив переможця перегонів у Луганську


Держава і суспільство, №46 (981) 13.11—19.11.2010
2438

Луганський окружний адміністративний суд виніс рішення, яким зобов’язав Луганську міську територіальну виборчу комісію внести зміни до підсумкового протоколу про результати голосування за мера міста.


Через 3 дні апеляційна інстанція скасувала це рішення.

Перевіряючи результати волевиявлення на 3 дільницях, прокуратура міста встановила, що кількість бюлетенів, заповнених за кандидата від КПУ Спірідона Кілінкарова, перевищує цифру, записану в підсумковому протоколі, — він отримав на 44 голоси більше.
Як повідомляє громадянська мережа «Опора», слідчі прокуратури встановили, що на 3 дільницях було порушено пломбування на мішках з бюлетенями та підроблено підписи членів комісій на протоколах.
Однак 10 листопада Жовт¬невий районний суд м.Луганська зобов’язав прокуратуру закрити кримінальну справу за фактом підробки виборчих документів. Відповідно, 11 листопада Донецький апеляційний адміністративний суд скасував рішення суду першої ін¬станції щодо уточнення результатів виборів у місті.
Згідно з останнім рішенням Луганської міської ТВК С.Кілінкаров відставав від свого конкурента — «регіонала» Сергія Кравченка на 21 голос. Таким чином, мером Луганська знову став С.Кравченко, який того ж дня на першій сесії міськради VI скликання вступив на посаду.