Закон і Бізнес


Докази – в кадрі

Відео не допомогло оскаржити результати


Держава і суспільство, №46 (981) 13.11—19.11.2010
2316

Колегія Харківського апеляційного адмінсуду не задовольнила скаргу Арсена Авакова на відмову суду першої інстанції перерахувати голоси на виборах мера Харкова.


На засіданні сторона позивача продемонструвала відеоматеріали про порушення під час прийому виборчих документів. Зо¬крема, були показані кадри з пошкодженими упаковками, було видно, що члени міськвиборчкому приймають документи не колегіально, як того вимагає закон, а в приватному порядку, причому ніхто з представників дільничної комісії не пред’¬являв посвідчень.
У свою чергу представник в.о. мера Харкова Геннадія Кернеса на процесі заявила, що надані матеріали не можуть бути доказами порушень, оскільки відео вибране фрагментарно.
Як повідомляє місцеве інтернет-видання «Главное», перш ніж винести  рішення, судді більш ніж 3 год. Перебували за зачиненими дверима. Врешті-решт апеляційна інстанція залишила без змін рішення Окружного адмінсуду м.Харкова, котрий відмовив представникам А.Авакова у задоволенні позову про перерахунок голосів на 56 дільницях.
Наступного дня після вердикту апеляційної інстанції на пл.Свободи в центрі міста близько 2000 прихильників А.Авакова вийшли на мітинг з вимогами не визнавати результати виборів і перерахувати голоси.
Міська ТВК не поспішає приводити до присяги Г.Кернеса, щоб не виникло питань з приводу його легі¬тимності. Ця процедура має відбутися на першому за¬сіданні Харківської міськради, яку планують скликати у 20-х числах листопада.