Закон і Бізнес


Адмінпортфель з гарантією

Нинішні заступники голови ВАС зарезервували посади керівників


№26 (1065) 23.06—04.07.2012
КСЕНІЯ МАГНУШЕВСЬКА
3041

Збори суддів Вищого адміністративного суду змінили склад однієї із судових палат і погодилися із зарахуванням заступників голови цієї установи до резерву кандидатів на адмінпосади.


Четверта судова палата ВАС поповнилася новими законниками. Так, 18 червня орган суддівського самоврядування вирішив з цього ж дня ввести до складу палати, яка спеціалізується на розгляді податкових спорів, Ірину Бухтіярову, а з 3 липня —Ірину Приходько.

Нагадаємо, на засіданні ВККС, яке відбулося 17 квітня, законники з Донецького апеляційного господарського суду та Ворошиловського райсуду м.Донецька І.Приходько та І.Бухтіярова отримали рекомендації для переведення до ВАС. Постановою Верховної Ради від 17.05.2012 їх було «посвячено» в «адміністративники». Відтепер у ВАС працюватиме 73 законники (за штатом передбачено 97).

Крім цього, збори суддів погодили подання голови ВАС Ігоря Темкіжева щодо зарахування його заступників Дмитра Ліпського та Михайла Цуркана до резерву суддів на заміщення посад заступників голови ВАС. Копію рішення про погодження цих кандидатур надіслано Раді суддів адміністративних судів для розгляду.

Як відомо, 20 квітня 2012-го РСАС прийняла Положення про формування резерву суддів на заміщення адміністративних посад в адмінсудах. Відтоді з’явилося нове правило: кандидат, котрий має намір отримати адмінпортфель, повинен спочатку потрапити до резерву, а потім подати відповідну заяву.