Закон і Бізнес


Сімейний «бізнес» судді


№26 (1065) 23.06—04.07.2012
14046

Голову Глухівського міськрайонного суду Сумської області Аллу Гетьманенко засудили до 5 років позбавлення волі за хабар і зловживання службовим становищем.


Відповідне рішення прийняв Бахмацький райсуд Чернігівської області, передають Ukrnews з посиланням на джерело в правоохоронних органах. Зокрема, суд визнав А.Гетьманенко винною за статтями «Зловживання службовим становищем», «Отримання хабара», «Незаконне втручання в роботу автоматизованої системи документообігу суду», «Прийняття суддею завідомо неправосудного рішення».

А.Гетьманенко також позбавлена права обіймати посаду судді на 4 роки. Крім того, суд засудив до 3 ро-ків позбавлення волі сина судді за пособництво при отриманні хабара. Однак прокуратура вважає вирок щодо А.Гетьманенко занадто м’яким і готує на нього апеляцію.

Служителька Феміди була затримана минулого року. У січні 2011-го вона змусила керівника апарату суду та спеціаліста з інформаційних технологій внести зміни до комп’ютерної програми, щоб кримінальна справа, порушена щодо двох осіб за обвинуваченням у контрабанді, потрапила на розгляд до неї. У березні того ж року суддя отримала частину хабара, загальна сума якого була $25 тис., після чого винесла завідомо неправосудний вирок.

Вирок у справі був ухвалений Бахмацьким районним судом Чернігівської області 11 червня. Поки що не відомо, чи збирається екс-суддя його оскаржувати.