Закон і Бізнес


Дешеві столиці

Найбільш бюджетний відпочинок цього літа — Ханой, Пекін і Бангкок


Ханой очолив список найдоступніших для туристів столиць.

№26 (1065) 23.06—04.07.2012
3291

Популярний у мандрівників інтернет-портал «ТріпЕдвайзер» склав список самих дешевих міст миру для туристів. Перше місце зайняв Ханой — столиця В’єтнаму.


Для складання індексу доступності основних туристичних напрямів світу на літо 2012 року порівнювалася вартість вечора в столицях найпопулярніших у мандрівників країн. При підрахунках враховувалися такі дані, як ціна номера за ніч в чотиризірковому| готелі, а також вартість двох поїздок на таксі, двох коктейлів у барі й вечері на двох у ресторані.

У Ханої цей набір обійдеться туристові в $141. Такий «цінник» дозволив столиці В’єтнаму зайняти 1-е місце по дешевизні серед головних туристичних напрямів планети.

На 2 місці — Пекін. У столиці Китаю середньостатистична «корзина туриста» обійдеться в $159. «Бронзу» завоював Бангкок, де за номер в готелі, два коктейлі, вечерю на двох і таксі доведеться викласти, за даними «ТріпЕдвайзер», $161. Четвертою найдешевшою для туристів столицею світу є Будапешт — місто, розташоване в найдорожчій для туристів частині світу — Європі. «Тріпіндекс» угорської столиці становить $193. Замикає п’ятірку найдешевших міст — Куала-Лумпур. У серці Малайзії «набір туриста» обійдеться в середньому в $195.

Одночасно «ТріпЕдвайзер» опублікував дані про «небюджетні» містах планети. Найдорожчі туристичні напрями в світі — європейські міста, відзначають експерти компанії. Пальма першості — у Лондона. У столиці Туманного Альбіону вказаний набір послуг обійдеться в $518.