Закон і Бізнес


Феміда «напідпитку»


№39 (1181) 27.09—03.10.2014
2669

У США суддю відсторонили від роботи за те, що та прийшла до суду в стані сильного алкогольного сп’яніння. Як з’ясувалося, жінка вже тривалий час страждає від алкогольної залежності.


Суддю з американського штату Айова Емілі Сьюзан Дін за постановою Верховного суду штату відсторонили від займаної посади на 3 місяці, повідомляє ABA Journal.

За даними слідства, інцидент, коли Е.С.Дін була п’яною настільки, що, увійшовши до зали судових засідань, не змогла сісти у своє крісло, трапився ще в травні 2012 року. Після цього жінку спочатку доставили додому, а згодом її госпіталізували із сильним алкогольним отруєнням.

За даними ЗМІ, на наступний день після вищезгаданого випадку кваліфікаційна комісія своїм рішенням відсторонила Е.С.Дін від роботи до завершення дисциплінарного розслідування.

Незважаючи на те, що кваліфкомісія наполягала на відстороненні служительки Феміди від виконання обов’язків, суд взяв до уваги той факт, що жінка активно співпрацювала зі слідством і добровільно пройшла курс реабілітації.

Американські таблоїди повідомляють, що суддя вже тривалий час бореться з алкогольною залежністю. Е.С.Дін неодноразово зверталася по допомогу в наркологічний центр, але припинила його відвідувати задовго до завершення курсу реабілітації. Недавній інцидент змусив суддю взяти 5-місячну відпустку для повторного проходження програми із подолання алкогольної залежності.