Закон і Бізнес


Сьогодні відбудеться перше засідання Конституційної Асамблеї


20.06.2012 08:40
948

У першому засіданні Конституційної Асамблеї, що відбудеться сьогодні, візьме участь Президент України Віктор Янукович.


Також у засіданні візьмуть участь Голова Верховної Ради України Володимир Литвин, керівники парламентських фракцій та комітетів, посадовці Адміністрації Президента України, представники міжнародних та європейських інституцій.

Нагадаємо, головною метою створення та діяльності Конституційної Асамблеї є підготовка законопроектів про внесення змін до Конституції України.

Своїм Указом Глава держави затвердив персональний склад Конституційної Асамблеї. Головою Конституційної Асамблеї призначено Леоніда Кравчука – першого Президента України; заступником голови – директора Інституту держави і права імені В.М.Корецького НАН України Юрія Шемшученка; секретарем – радника Президента України – керівника Головного управління з питань конституційно-правової модернізації АПУ Марину Ставнійчук.

До складу Конституційної Асамблеї увійшло 95 осіб. Серед них представники від депутатських фракцій та груп Верховної Ради, політичних партій, Національної академії наук, національних галузевих академій та академічних наукових установ, інших наукових установ і вищих навчальних закладів, профільних громадських організацій та незалежних експертно-аналітичних центрів.