Закон і Бізнес


Поліцейські таємниці

У Франції розголошення інформації про місця дорожнього контролю загрожує судом


Зустріч із поліцейським на дорозі для французького водія має бути несподіванкою, а не відомою пасткою.

№38 (1180) 20.09—26.09.2014
2751

15 осіб постануть перед судом цієї країни за те, що в соціальній мережі Facebook створили групу, в якій містилася інформація про радари і поліцейські застави на дорогах департаменту Аверон. Там можна було повідомляти про радари — як стаціонарні, так і пересувні.


Сторінка в соцмережі під назвою «Група, яка скаже тобі, де в Авероні поліція» з’явилася в 2012 році. За час її існування на сторінку підписалися понад 10 тис. осіб, повідомляє РИА «Новости» з посиланням на портал francetvinfo.fr.

Осіб, які створили групу, обвинувачують в «ухилянні від виявлення фактів порушення ПДР», декому з них також ставиться в провину неповага до працівників поліції: автори записів у своїх постах несхвально відгукувалися про блюстителів порядку.

Підсудним загрожує штраф у розмірі €1,5 тис. та списання 6 із 12 «штрафних» балів у водійському посвідченні. Будь-які порушення ПДР у Франції можуть мати наслідком не тільки сплату штрафу, а й списання «штрафних» балів. У разі якщо у водія залишається 3 або менше балів, для того, щоб сісти за кермо, йому доведеться знову пройти курс із ПДР у відділенні поліції.