Закон і Бізнес


Робота — не вовк

Італійські лікарі вигадали спосіб ухилятися від своїх обов’язків


№38 (1180) 20.09—26.09.2014
2714

В Італії лікар за 9 років служби був присутній на своєму робочому місці всього 15 днів. Медику вдавалося законно ухилятися від роботи: увесь цей час він провів на курсах, у відпустці чи на лікарняному. При цьому він отримував зарплату у повному обсязі.


Лікар із Сицилії влаштувався на роботу за фахом в одну з провінційних лікарень Катанії у 2005 році. У день його прийому на службу новачка направили на курси в університеті. Після повернення на робоче місце в жовтні 2008 року медик звернувся до керівництва закладу із проханням надати йому оплачувану відпустку за сімейними обставинами, яка тривала до травня 2009 року, повідомляє The Telegraph.

Після повернення з відпустки він все-таки пропрацював 15 днів, але потім пішов на лікарняний до липня 2009 року. Одужавши, медик почав відвідувати ще один навчальний курс в університеті, який тривав до червня цього року. Тепер він намірився отримати докторський ступінь до грудня 2016 року.

Головний лікар медзакладу, в якому числиться 50-річний медик, зазначив, що неодноразово робив спроби повернути відсутнього працівника на робоче місце, однак не зміг, оскільки всі його відлучки були законними. Лікар, у свою чергу, заявив, що його несправедливо звинувачують в ухилянні від роботи. За його словами, коли він повернеться, отримані ним знання матимуть принесуть користь для лікарні.

Попри заяви медика, в Італії цю ситуацію розцінюють як приклад неефективності роботи тисяч італійських держслужбовців, які знаходять лазівки в законі, щоб не працювати. За даним фактом влада країни ініціювала розслідування.