Закон і Бізнес


Мера розкрутили на ланцюг

Очільника міста примусили заплатити за позолочений атрибут влади


№25 (1064) 16.06—22.06.2012
2898

Мер Юрмали Гатіс Труксніс погодився заплатити за позолочений ланцюг — посадову відзнаку, куплену для нього за рахунок міського бюджету. Як повідомляє Mixnews, таке рішення голова міста ухвалив після того, як доцільністю цієї покупки зацікавилося Міністерство регіонального розвитку.


Ланцюг, за інформацією DELFI, був виготовлений для мера цієї весни. Міському бюджету він обійшовся в 3 тис. латів (близько $5,3 тис.).

Міністерство регіонального розвитку зажадало обгрунтувати необхідність покупки. Мер у відповідь заявив, що використання такого атрибуту влади відповідає «європейській практиці». Він відзначив, що в міській адміністрації є подібний ланцюг, проте він уже «нікуди не годитися». Тому було вирішено замовити новий.

У результаті, втім, Г.Труксніс погодився сплатити покупку за рахунок власних засобів. 7 червня він написав відповідну заяву. Тепер з його зарплати щомісячно відніматиметься 500 латів — доти, поки витрати на ланцюг не будуть повністю відшкодовані. Після закінчення терміну повноважень, за інформацією видання, Г.Труксніс не збирається залишати його в себе, а передасть місту — щоб ланцюгом могли користуватися майбутні мери.