Закон і Бізнес


Прокуратура vs син прокурора


№24 (1063) 09.06—15.06.2012
2863

Прокуратура Запорізької області подала касаційну скаргу на вирок сину екс-прокурора Жовтневого району м.Дніпропетровська Дмитрові Рудю, котрий у 2010 році насмерть збив трьох пішоходів. Держобвинувачення вважає вердикт суду надто м’яким.


Після набрання вироком чинності засудженого до позбавлення волі Д.Рудя відправлять для відбування покарання до виправної установи Державної пенітенціарної служби.

Проте крапку в резонансній справі мажора, котрий убив трьох людей, ставити поки ще рано. Зараз вирок Апеляційного суду Запорізької області від 10.04.2012 оскаржується в касаційному порядку.

Нагадаємо, рішенням Хортицького районного суду м.Запоріжжя від 2.12.2011 Д.Рудя засудили до 5 років позбавлення волі з позбавленням права керувати транспортними засобами строком на 3 роки. На цей вирок 8 грудня прокуратура Запорізької області подала апеляцію — у зв’язку з невідповідністю призначеного судом покарання тяжкості злочину й особи засудженого.

Крім того, рішення у справі було оскаржене підсудним і його захисниками. Вироком Апеляційного суду Запорізької області від 10.04.2012 апеляція прокуратури задоволена частково, рішення Хортицького райсуду м.Запоріжжя скасоване. Цього разу Д.Рудю призначили покарання у вигляді 6 років позбавлення волі. До набуття вироком законної сили суд залишив запобіжний захід у вигляді застави без змін.

Але і на цей вирок прокуратура Запорізької області подала касаційну скаргу на тих же підставах — надмірна м’якість призначеного покарання. За інформацією держобвинувачення, проведені під час слідства чотири експертизи незаперечно доводять вину Д.Рудя.