Закон і Бізнес Ув’язнити не можна звільнити

Коментарі (3)

0
Корній

А після того, як вийшло відоме узагальнення ВССУ з цього приводу, де зазначено про правильність безстрокового тримання такого обвинуваченого під вартою без судового рішення, що набрало законної сили, та після того, як з цієї проблематики я поспілкувався з одним із суддів ВСУ (не ВССУ), який також є прибічником такої правової позиції, в мене взагалі руки майже опустились. Проте, я впевнений, що таке порушення прав людей буде продовжуватись до першого рішення ЄСПЛ.

16.01.2016 14:22 Відповісти
0
Андрій

Так ось Вам і рішення ЄСПЛ, яке говорить, що після ухвалення вироку, який навіть не набув законної сили, стаття 5 Конвенції взагалі не застосовується. Так що позиція щодо незазначення строку є правильною. Справа «Руслан Яковенко проти України»: 46. Суд зазначає, що підсудний вважається таким, що перебуває під вартою «після засудження компетентним судом» у розумінні підпункту «а» пункту 1 статті 5 Конвенції, з моменту оголошення вироку судом першої інстанції, навіть якщо він ще не набрав законної

28.07.2016 12:55 Відповісти
0
Корній

З наведеної проблематики я міг би автору ще й лекцію прочитати, навівши набагато більше обґрунтувань правильності його позиції. Проте я, як і пан Володимир, залишився майже самотнім і непочутим палатою з розгляду кримінальних справ одного з апеляційних судів.

16.01.2016 14:20 Відповісти
//
Створено в Студії Дмитра Бабича