У Лос-Анджелесі деякі ресторани, що працюють за принципом «з’їси, скільки зможеш», штрафують відвідувачів за недоїдену їжу. У такий спосіб власники закладів намагаються зменшити кількість відходів.
Ресторани цього типу працюють таким чином, що, заплативши $14—50 (приблизно 120—400 грн.) за так званий буфет, або бранч, клієнт повинен набрати в тарілку саме стільки закусок, скільки він зможе з’їсти. Якщо на тарілці залишиться їжа, відвідувачеві доведеться заплатити удвічі більше, повідомляє ІТАР-ТАРС.
Власники закладів прагнуть таким чином протидіяти зростанню кількості відходів, оскільки викидають близько 30% приготованої їжі.
Шеф-кухарі ресторанів з американською традиційною кухнею на час свят намагаються також трохи зменшувати порції. Крім того, офіціанти в обов’язковому порядку після обіду запаковують залишки їжі і віддають відвідувачам із собою.
Понад сто закладів громадського харчування Лос-Анджелеса вже підписали конвенцію про обмеження кількості їжі, яку викидають.
За даними ООН, щорічно у світі на смітнику опиняються продукти харчування на суму $750 млрд (майже 6 трлн грн.). У США цей показник сягає $40 млрд (близько 320 млрд грн.).
Коментарі
До статті поки що не залишили жодного коментаря. Напишіть свій — і будьте першим!