17.04.2024 17:49
В Євросоюзі ухвалили новий закон, який зробить продукти на сніданок кориснішими для європейців. Нові правила встановлюють мінімальний вміст фруктів у джемах та мармеладі.
Тепер для їх приготування виробники повинні використовувати не менше 450 г фруктів на кілограм готового продукту і 500 г на кілограм для джему категорії «екстра», повідомляє «Закон і Бізнес».
Крім цього, на натуральних фруктових соках дозволили ставити маркування «містить лише природні цукри». Для соків, з яких видалено щонайменше 30% природних цукрів — «фруктовий сік із зниженим вмістом цукру». Однак в останньому випадку виробники не можуть використовувати підсолоджувачі, щоб компенсувати вплив нестачі цукру на смак, текстуру чи якість соку.
За новими правилами на всьому імпортованому в ЄС меді стоятиме маркування із зазначенням країни походження.
Закон і Бізнес
Коментарі
До статті поки що не залишили жодного коментаря. Напишіть свій — і будьте першим!