У той час, як медики та екологи борються за скорочення виробництва та споживання червоного м’яса, в Італії, навпаки, вирішили підтримати тваринництво, захистивши споживача від білкових сурогатів.
Тут запровадили законодавчу заборону на виробництво та продаж штучного м’яса, повідомляє «Закон і Бізнес».
Згідно з новими правилами, італійські виробники не зможуть вирощувати м'ясо або корми для тварин з клітинних культур або тканин, отриманих від хребетних тварин. Щоправда, дослідження у цій галузі під заборону не потрапили.
Порушникам загрожуватиме штраф від 10 до 60 тис. євро, або до 10% річного обороту компанії. Якщо ж на підприємстві виявлять таке виробництво, його просто закриють.
Крім того, під загрозою великих штрафів закон забороняє вводити в оману споживача та називати білкові продукти рослинного походження іменами натуральних м’ясних продуктів. Так, в Італії перестануть продавати «соєві фрикадельки», «нутові бургери» або «овочеві фішбургери».
Наразі штучне м’ясо дозволено на продаж тільки в Сінгапурі та США. В ЄС воно вважається «новим продуктом харчування» і поки що не отримало масової офіційної реєстрації для продажу. Таку реєстрацію в ЄС має лише один стартап, який розробляє корми для тварин зі штучним м'ясом.
Як повідомляв «ЗіБ», вчені дійшли висновку, що зменшення споживання червоного м’яса є добрим способом знизити викиди вуглекислого газу в атмосферу, а також покращити стан свого здоров’я. Зокрема, зменшити ризик розвитку діабету 2-го типу.

.
Матеріали за темою
Коментарі
До статті поки що не залишили жодного коментаря. Напишіть свій — і будьте першим!