29.01.2022 09:28
У складі продуктів, зазначеному на етикетках, можна виявити не тільки звичні інгредієнти, а й «Е». Від деяких із них виробникам доведеться відмовитись.
Так, у Європейському Союзі заборонили використовувати в продуктах харчування діоксид титану, відомий як E171. Ця хімічна сполука використовується для надання білого кольору багатьом продуктам — від крему та кондитерських виробів до вершкового сиру, супів, соусів і заправок для салатів.
Виявилося, що діоксид титану здатний накопичуватись у внутрішніх органах людини та посилювати окисний процес в організмі. Це зрештою може призвести до запальних процесів.
Щоправда, заборона набуде чинності після 6-місячного перехідного періоду.
Коментарі
До статті поки що не залишили жодного коментаря. Напишіть свій — і будьте першим!