Працівникам громадського харчування буває важко вгадати з необхідною кількістю продуктів. Проте певна відповідальність лежить і на відвідувачах. Адже ми не завжди можемо з’їсти повністю страви, які замовляємо.
В Іспанії готується законопроект, згідно з яким кафе та ресторани будуть зобов’язані пропонувати відвідувачам забрати залишки страв. При цьому гостям потрібно приносити контейнери самостійно.
Заклади мають розмістити інформацію із нагадуванням на видному місці. Цей захід допоможе скоротити харчові відходи.
Як повідомляє «Европульс», лише торік іспанці викинули понад 1,3 млрд кг їжі. Це приблизно 31 кг на особу.
Коментарі
До статті поки що не залишили жодного коментаря. Напишіть свій — і будьте першим!