У парламенті звернули увагу на популярність пальмової олії у виробників продуктів харчування при тому, що її вплив на здоров’я до кінця не вивчений. Аби вирішити проблему, у Верховній Раді пропонують просто заборонити використання цієї олії.
Як відзначає позафракційний народний депутат Віктор Балога, система контролю за використанням пальмової олії при виробництві продуктів харчування не гарантує захисту споживачів від вживання шкідливих для здоров’я продуктів. Так, наголошує парламентар, лабораторії Держспоживінспекції та її територіальних підрозділів неспроможні визначити, яка саме олія — харчова чи технічна — використовується при виготовленні продуктів.
«До того ж, за результатами перевірок, що проводились Держспоживінспекцією та її територіальними підрозділами, з понад 800 відібраних зразків молокотоварів у 2012 році, у 86 з них було встановлено наявність жиру немолочного походження», — відзначає В.Балога.
Діяти нардеп пропонує рішуче. Поданий ним проект «Про внесення змін до Закону України «Про безпечність та якість харчових продуктів» (№2492) передбачає повну заборону використання пальмової олії та її фракцій при виробництві харчових продуктів.
Коментарі
До статті поки що не залишили жодного коментаря. Напишіть свій — і будьте першим!