У різних країнах світу кафе і ресторани після послаблення карантинних заходів повинні дотримуватися додаткових норм безпеки. В Японії підійшли до цього особливо відповідально.
Для того щоб гості дотримувалися дистанції, ресторатори вживають різних заходів. У Німеччині в одному із закладів на вході роздають капелюхи-пропелери. Їхні півтораметрові лопаті з каучуку змусять пересісти подалі від нав’язливого сусіда.
Та в Японії пішли далі. Мережа Sushiro обладнала у своїх закладах індивідуальні кабінки для одного відвідувача. В одній такій імпровізованій капсулі є тільки стільниця і стілець, з боків дерев’яні перегородки.
До речі, в Японії і раніше були такі кафе, наприклад у Токіо. Можливо, в густонаселеному місті багатьом людям просто хотілося іноді поїсти наодинці.
Головна відмінність у тому, що раніше у клієнта був прямий контакт з кухарем і можна було бачити процес приготування страви. Тепер перед відвідувачем захисний прозорий екран і рухома стрічка із замовленнями.
Коментарі
До статті поки що не залишили жодного коментаря. Напишіть свій — і будьте першим!