Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів офіційно розпочинає роботу і приступає до виконання своїх функцій. Наразі набрано 30% штату, і призначення працівників триває.
Це передбачено розпорядженням «Питання Державної служби з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів», яке Кабінет Міністрів прийняв 6 квітня 2016 року, інформували "ЗіБ" в Мінагрополітики.
Уряд погодився з пропозицією Мінагрополітики щодо можливості забезпечення здійснення покладених на Держпродспоживслужбу функцій і повноважень Державної ветеринарної та фітосанітарної служби, Державної інспекції з питань захисту прав споживачів, Державної санітарно-епідеміологічної служби, що припиняються, а також функцій:
- здійснення державного контролю за дотриманням вимог щодо формування, встановлення та застосування державних регульованих цін;
- здійснення державного нагляду у сфері туризму та курортів;
- захисту прав споживачів виробів з дорогоцінних металів і дорогоцінного каміння;
- державного нагляду (контролю) у сферах охорони прав на сорти рослин, насінництва та розсадництва.
Служба завершила всі необхідні заходи, пов'язані з державною реєстрацією, затвердженням положення, структури, штатного розпису апарату та кошторису. Станом на сьогодні всі територіальні органи Держпродспоживслужби завершили процедуру державної реєстрації. Відповідно у цих терорганах призначені виконуючі обов’язки керівника. Для того, аби призначити керівників на постійній основі, оголошуватимуться конкурси.
Нагадаємо, що Держпродспоживслужба утворена відповідно до постанови КМУ від 10 вересня 2014 року № 442 «Про оптимізацію системи центральних органів виконавчої влади». Постановою КМУ від 02 вересня 2015 року № 667 затверджено Положення про Держпродспоживслужбу. Територіальні органи служби утворені постановою Кабінету Міністрів України від 16 грудня 2015 року № 1092.
З метою забезпечення фінансування Держпродспоживслужби прийнято розпорядження КМУ від 27 січня 2016 року № 76-р. Затверджено структуру апарату Держпродспоживслужби та погоджено її з Міністром аграрної політики та продовольства України. Штатний розпис та кошторис апарату Держпродспоживслужби затверджено за погодженням з Мінфіном.
Головою служби 24 лютого 2016 року призначено Володимира Лапу.
Матеріали за темою
Як здійснити рубку дерев з дотриманням природоохоронного законодавства, пояснили адмінсуди
в„–46 (1552), 13.11—19.11.2021
За появу на березі водойми з електровудкою посадять на 5 років — проект
в„–32 (1486), 08.08—14.08.2020
Лісові господарства перевірять у 8 областях
14.01.2020
Проекти землеустрою погоджуватимуть також і місцеві ради
в„–28 (1430), 20.07—26.07.2019
Коментарі
До статті поки що не залишили жодного коментаря. Напишіть свій — і будьте першим!