Закон С– Бізнес Обличчя судової реформи

в„–35 (1074) 29.08—07.09.2012
ФОТО: ОЛЕКСІЙ ЧЕРНИШЕВ, ІВАН СТЕЦЕНКО

Будь-які перетворення починаються з визначення мети, потім потрібна злагоджена робота для її досягнення. Судова реформа, ініційована на початку 2010 року Президентом Віктором Януковичем, навряд чи була б проведена в такі стислі строки, коли б не люди, які доклали максимум зусиль для її втілення в життя. Тим більше що більшість нововведень потребували нових підходів до організації роботи судів.

Ярославу Романюку (праворуч) з’їзд суддів довірив найвищу по…

ID: #2479
Ярославу Романюку (праворуч) з’їзд суддів довірив найвищу посаду в системі органів суддівського самоврядування, а член РСУ Павло Гвоздик очолив до того ж і Раду суддів загальних судів.

Віктор Пшонка (праворуч) увійшов до складу ВРЮ за посадою, с…

ID: #2335
Віктор Пшонка (праворуч) увійшов до складу ВРЮ за посадою, ставши в листопаді 2010 року Генеральним прокурором, а голова Ради суддів адмінсудів Микола Кобилянський двома місяцями раніше був призначений членом Ради за квотою Президента.

Народні депутати Валерій Писаренко (ліворуч) і Володимир Пил…

ID: #2334
Народні депутати Валерій Писаренко (ліворуч) і Володимир Пилипенко — співавтори більшості законодавчих ініціатив, що стосуються судової системи.

Вища рада юстиції, в якій заступником голови є Лідія Ізовіто…

ID: #2333
Вища рада юстиції, в якій заступником голови є Лідія Ізовітова, довірила Ігорю Темкіжеву проведення реформ в наймолодшій спеціалізації — адміністративній.

Керівник ВСС Леонід Фесенко (праворуч) за два роки поставив …

ID: #2332
Керівник ВСС Леонід Фесенко (праворуч) за два роки поставив на ноги не так давно створений суд і, як стало відомо, незабаром може стати колегою Голови Верховного Суду Петра Пилипчука.

Для голови Вищої кваліфкомісії суддів Ігоря Самсіна (ліворуч…

ID: #2331
Для голови Вищої кваліфкомісії суддів Ігоря Самсіна (ліворуч) новим було майже все — від практично щоденних засідань ВККС до принципового інших принципів підбору кадрів.

Віктор Татьков (ліворуч) очолив Вищий господарський суд чере…

ID: #2330
Віктор Татьков (ліворуч) очолив Вищий господарський суд через місяць після старту реформи, а Анатолій Головін був обраний Головою КС через 5 днів після ухвалення парламентом реформеного закону.

Після проведеної реформи процедура складання присяги суддями…

ID: #2329
Після проведеної реформи процедура складання присяги суддями, призначеними вперше, менш урочистою не стала.

Експерти Ради Європи високо оцінили дітище радника Президент…

ID: #2328
Експерти Ради Європи високо оцінили дітище радника Президента Андрія Портнова — новий Кримінальний процесуальний кодекс.
//
Створено в Студії Дмитра Бабича