Закон С– Бізнес Самоврядування по-новому: два роки після з’їзду суддів

в„–31 (1070) 28.07—03.08.2012

Восени цього року вдруге після прийняття закону «Про судоустрій і статус суддів» збереться найвищий орган суддівського самоврядування. На ХІ з’їзді суддів їхні ради звітуватимуть, як упоралися з виконанням основного завдання — гарантування незалежності, належного фінансування та організаційного забезпечення Феміди. Як жилося вподовж 2 років органам суддівського самоврядування і чи пішли їм на користь зміни, привнесені законом «Про судоустрій і статус суддів»? ФОТО: ІВАН СТЕЦЕНКО

16 вересня 2010 р., Х, позачерговий, з’їзд суддів. Президент…

ID: #2475
16 вересня 2010 р., Х, позачерговий, з’їзд суддів. Президент Віктор Янукович: «Пріоритетом для України є створення незалежної, доступної і ефективної системи правосуддя, а роль органів суддівського самоврядування повинна посилюватися».

Найбільше кадрових ротацій пережила РСАС: у 2011 р. її ряди …

ID: #2399
Найбільше кадрових ротацій пережила РСАС: у 2011 р. її ряди поповнили 2 нових члени. У квітні 2012-го раду залишив суддя Вищого адмінсуду Анатолій Рибченко, тому незабаром на конференції суддів адмінсудів обиратиметься новий член РСАС.

Кожна рада суддів по-своєму організовує засідання. У членів …

ID: #2398
Кожна рада суддів по-своєму організовує засідання. У членів РСЗС є традиція спілкуватися не лише в офіційній обстановці, а й за чашкою кави.

Два роки тому законодавець наділив Раду суддів України повно…

ID: #2397
Два роки тому законодавець наділив Раду суддів України повноваженнями призначати та звільняти голову Державної судової адміністрації та його заступників.

Рада суддів господарських судів першою створила кадровий рез…

ID: #2396
Рада суддів господарських судів першою створила кадровий резерв на заміщення вакантних адмінпосад. Керівник РСГС Олександр Удовиченко: «Завдяки резерву створено відкритий механізм, який дозволяє обирати найкращих».

Очільник Ради суддів загальних судів Павло Гвоздик: «Збільшу…

ID: #2395
Очільник Ради суддів загальних судів Павло Гвоздик: «Збільшувати чисельність членів РСЗС немає потреби, а от для ефективнішої роботи було б доцільно, аби її члени працювали на постійній основі».

Голова Ради суддів адмінсудів Микола Кобилянський: «Те, що г…

ID: #2394
Голова Ради суддів адмінсудів Микола Кобилянський: «Те, що голови судів не можуть бути членами РСАС, — один з позитивів закону «Про судоустрій і статус суддів».

Радник Президента — керівник головного управління з питань с…

ID: #2393
Радник Президента — керівник головного управління з питань судоустрою АП Андрій Портнов: суддівське самоврядування — це одна з гарантій забезпечення самостійності судів і незалежності суддів.
//
Створено в Студії Дмитра Бабича