У штаті Каліфорнія заборонять виробництво качиної печінки фуа-гра. Щоб зробити продукт більш жирним, птахів примусово розгодовують через спеціальні трубки. Захисники прав тварин уже давно протестують проти виробництва цього продукту.
Заборона набуває чинності з 1 липня. Наразі столики в ресторанах штату, де подаються ласощі з качиної печінки, заброньовані на місяць уперед. «Ціна на печінку фуа-гра подвоїлася», — повідомила співробітниця ресторану «Dishcrawl» Трейсі Лі. Зараз купити її складно, тому що попит у кілька разів перевищує пропозицію, пише Ридус.
Каліфорнійські гурмани готові платити по $40 за кілограм продукту.
Захисники прав тварин стежать за загальним ажіотажем навколо заборони фуа-гра з іронією. «Гурмани спішно запихають собі в горлянку м’ясо примусово відгодованих качок і бояться, що не встигнуть наїстися досхочу до того, як це буде заборонено», — зауважила Дженніфер Фірінг з товариства захисту прав тварин у США.
Утім, можливо заборона на делікатес діятиме не завжди: єдиному виробнику печінки фуа-гра в Каліфорнії — компанії Sonoma Artisan — місцева влада дала сім років на те, щоб знайти більш гуманний спосіб виготовлення делікатесного продукту. Якщо вдасться це робити, компанія зможе відновити виробництво.
Зазначимо, виготовлення фуа-гра заборонено в Аргентині, Великій Британії, Данії, Фінляндії, Німеччині, Люксембурзі, Ізраїлі, Норвегії, Польщі, Швеції, Швейцарії, Чехії та деяких штатах США.
Весь номер в форматі PDF
(pdf, 1.76 МБ)
Муки птахів, нарешті, припинять.
Матеріали за темою
Нелюдський розум обмежили рамками в Європі
17.03.2024
Коментарі
До статті поки що не залишили жодного коментаря. Напишіть свій — і будьте першим!