Закон і Бізнес


Посетителей поставили на счетчик


№40 (1130) 05.10—11.10.2013
3667

Совет напомнил руководителям судов о необходимости информационного наполнения официальных веб-сайтов.


Рада суддів загальних судів

Рішення

11 вересня 2013 року                м.Київ                                                     №69

Щодо моніторингу стану інформаційного наповнення веб-сайтів загальних судів

 

Заслухавши та обговоривши інформацію керівника проекту «Електронний суд» ДП «ІСС» Самборської О.Г. щодо моніторингу стану інформаційного наповнення веб-сайтів загальних судів відповідно до вимог чинного законодавства, їх постійного оновлення та щодо виконання п.4 рішення РСЗС від 24.07.2013 №57 про встановлення лічильників відвідувачів (користувачів) офіційних веб-сторінок місцевих, апеляційних загальних судів та офіційної веб-сторінки РСЗС на офіційному веб-порталі судової влади, відповідно до стст.113, 122 закону «Про судоустрій і статус суддів», п.4 рішення РСЗС від 24.07.2013 №57 Рада суддів загальних судів

ВИРІШИЛА:

1. Інформацію керівника проекту «Електронний суд» ДП «ІСС» Самборської О.Г. щодо моніторингу стану інформаційного наповнення веб-сайтів загальних судів відповідно до вимог чинного законодавства, їх постійного оновлення та щодо виконання п.4 рішення РСЗС від 24.07.2013 №57 про встановлення лічильників відвідувачів (користувачів) офіційних веб-сторінок місцевих, апеляційних загальних судів та офіційної веб-сторінки РСЗС на офіційному веб-порталі судової влади взяти до відома.

2. Зобов’язати голів місцевих та апеляційних загальних судів чи осіб, які продовжують здійснювати їх повноваження, зазначених у додатку № 3 «Список судів, що не розміщували інформацію на веб-сайтах судів у період з 1 серпня по 31 серпня 2013 року», які були визначені за результатами проведеного ДП «Інформаційні судові системи» щомісячного моніторингу стану інформаційного наповнення веб-сайтів загальних судів, на необхідність неухильного дотримання вимог чинного законодавства, зокрема ст.15 закону «Про доступ до публічної інформації», щодо інформаційного наповнення і функціонування офіційних веб-сайтів відповідних загальних судів та виконання рішення РСЗС від 28.02.2013 №12.

3. Доручити Державній судовій адміністрації розмістити на офіційному веб-порталі судової влади України інформацію щодо результатів щомісячного моніторінгу стану інформаційного наповнення веб-сайтів загальних судів, проведеного у період з 1 серпня до 31 серпня 2013 року.

4. У зв’язку з установленням лічильників відвідувачів (користувачів) офіційних веб-сторінок місцевих, апеляційних загальних судів, а також офіційної веб-сторінки РСЗС на офіційному веб-порталі судової влади вважати п.4 рішення РСЗС від 24.07.2013 №57 виконаним.

5. Доручити ДСАУ вжити заходів для забезпечення контролю щодо функціонування встановлених лічильників відвідувачів (користувачів) офіційних веб-сторінок місцевих, апеляційних загальних судів, а також офіційної веб-сторінки РСЗС на офіційному веб-порталі судової влади та за результатами зазначеного контролю щомісячно до 5 числа кожного місяця інформувати раду суддів загальних судів.

6. Доручити ДСАУ поінформувати місцеві, апеляційні загальні суди про встановлення лічильників відвідувачів (користувачів) офіційних веб-сторінок місцевих, апеляційних загальних судів та про порядок їх функціонування.

7. Доручити голові РСЗС Отрош І.О. направити запити до апеляційних та місцевих загальних судів, зазначених у додатку №5 щомісячного моніторингу стану інформаційного наповнення веб-сайтів загальних судів, проведеного у період з 1 серпня по 31 серпня 2013 року, для встановлення причин невиконання рішення РСЗС від 25.06.2013 №53 в частині неактивації автоматичної інформації розділу «Список справ, призначених до розгляду». Апеляційним та місцевим загальним судам надати інформацію з вказаного питання раді суддів загальних судів до 23 вересня 2013 року.

Рішення РСЗС є обов’язковим для суддів, які займають адміністративні посади в судах відповідної судової юрисдикції. Рішення РСЗС може бути скасовано конференцією суддів загальних судів.

 

Голова                                         І.ОТРОШ