Закон і Бізнес


Объявление ВККС


Председатель ВККС Игорь Самсин

№31 (1121) 03.08—09.08.2013
4422

Высшая квалификационная комиссия судей Украины объявила о проведении в 2013 году конкурса на замещение вакантных должностей судьи. Официальный текст объявления напечатан в газете "Закон и Бизнес" № 31 (1121) от 3 августа.


ОГОЛОШЕННЯ

про проведення
Вищою кваліфікаційною комісією
суддів України конкурсу на заміщення
вакантних посад судді
 

 Згідно з прийнятим 30 липня 2013 року рішенням Вища кваліфікаційна комісія суддів України оголошує конкурс на заміщення вакантних посад судді в місцевих судах загальної юрисдикції серед кандидатів на посаду судді вперше, які перебувають у резерві на заміщення вакантних посад судді. Конкурс проводитиметься 03 вересня 2013 року за адресою: м.Київ, вул. Механізаторів, 9.
Час проведення конкурсу — 10.00—16.00.

Кандидат на посаду судді, який перебуває в резерві на заміщення вакантних посад судді й бажає взяти участь в оголошеному конкурсі, подає до Комісії особисто або надсилає засобами поштового зв’язку письмову заяву та документи з додержанням Умов проведення Вищою кваліфікаційною комісією суддів України конкурсу на заміщення вакантних посад судді серед кандидатів на посаду судді вперше, затверджених рішенням Комісії від 30 липня 2013 року.

Кандидат на посаду судді, який при зверненні із заявою для участі в конкурсі, оголошеному рішеннями Комісії від 22 та 23 січня 2013 року, подавав документи згідно з вимогами зазначених Умов, для участі в конкурсі, оголошеному 30 липня 2013 року, разом із заявою повторно подає до Комісії лише ті документи, в яких за час, що минув з моменту його останнього звернення, відбулися зміни щодо відомостей про кандидата.

Особистий прийом документів здійснюватиметься в період з 5 серпня по 23 серпня 2013 року в робочі дні: з понеділка по четвер з 9.00 до 13.00 та з 13.45 до 17.30; у п’ятницю з 9.00 до 13.00 та з 13.45 до 16.30.

Прийом документів, надісланих засобами поштового зв’язку, здійснюватиметься в період з 5 серпня по 16 серпня 2013 року.

Адреса особистої подачі документів: м.Київ, вул. Механізаторів, 9.

Адреса для надіслання поштових відправлень: 03110, м.Київ, вул. Механізаторів, 9. Телефон для довідок: (044) 233-63-85.

УМОВИ

проведення Вищою кваліфікаційною комісією суддів України конкурсу на заміщення вакантних посад судді серед кандидатів на посаду судді вперше

1. Конкурс проводиться згідно з положенням статей 66, 71 Закону України «Про судоустрій і статус суддів». Брати участь у конкурсі мають право кандидати, які перебувають у резерві на заміщення вакантних посад судді.

2. Заява про участь у конкурсі та необхідні документи подаються кандидатом до Вищої кваліфікаційної комісії суддів України особисто або надсилаються засобами поштового зв’язку за адресою та в строк, що зазначені в оголошенні про конкурс, і за правилами, визначеними в пунктах 3.5 та 3.6 Положення про порядок розгляду питань та підготовки матеріалів щодо проведення добору кандидатів на посаду судді вперше, затвердженого рішенням Комісії від 18 жовтня 2012 року.

3. Для участі в конкурсі кандидат подає до Комісії:

— письмову заяву про участь у конкурсі, написану власноручно;

— копію паспорта громадянина України (всіх заповнених сторінок);

— анкету кандидата на посаду судді (за формою та змістом, що затверджені Комісією й розміщені на її офіційному веб-порталі) з наклеєною фотокарткою.

Анкета повинна бути заповнена друкованим (машинописним) способом або власноручно — друкованими літерами. При цьому кожен пункт анкети має бути заповнений і містити відповідь на поставлене запитання (або стверджувальну, або заперечувальну); при стверджувальній відповіді на питання в анкеті зазначається повна відповідь, тобто максимально повні дані, інформація та відомості;

— копії дипломів про освіту, науковий ступінь або вчене звання;

— виписку з трудової книжки про стаж роботи в галузі права або копію трудової книжки.

Особи, які проходять (проходили) військову службу, службу в органах внутрішніх справ, на яких трудові книжки не ведуться (не велися) подають копію послужного списку або довідку, що підтверджує стаж роботи в галузі права.

Копія трудової книжки подається засвідченою в установленому порядку відповідальною особою за місцем роботи кандидата на посаду судді (засвідчувальний напис має міститися на копії кожної сторінки трудової книжки або засвідчувати прошиту копію трудової книжки).

Якщо на час подання заяви кандидат не працює, він подає копію трудової книжки та пред’являє її оригінал для перевірки відповідності копії оригіналу. У разі подання таким кандидатом документів шляхом їх направлення засобами поштового зв’язку він подає копію трудової книжки, засвідчену нотаріально.

— декларацію про майно, доходи, витрати і зобов’язання фінансового характеру за минулий рік за формою і в порядку, що встановлені Законом України «Про засади запобігання і протидії корупції».

Декларація про майно, доходи, витрати і зобов’язання фінансового характеру за минулий рік подається кандидатом до Комісії за формою, що є додатком до Закону України «Про засади запобігання і протидії корупції»
від 7 квітня 2011 року №3206-VI.

— копію військового квитка для військовослужбовців або військовозобов’язаних (усіх заповнених сторінок);

— довідку про допуск до державної таємниці (у разі його наявності).

Документи подаються кандидатом у двох примірниках (екземплярах), за винятком медичних документів про стан здоров’я, які подаються в оригіналі та в копіях.

4. Кандидат обов’язково подає медичні документи про стан здоров’я кандидата (медичну довідку форми №133/о, затвердженої наказом Міністерства охорони здоров’я від 30 липня 2012 року №578, визнану Вищою кваліфікаційною комісією суддів України необхідною для підтвердження стану здоров’я кандидата), якщо закінчився термін дії таких документів, поданих ним разом із заявою про участь у доборі кандидатів на посаду судді.

5. У разі подання кандидатом документів особисто, вони подаються одночасно з оригіналами документів для перевірки відповідності копій оригіналам.

6. У разі подання кандидатом документів шляхом їх направлення засобами поштового зв’язку заява про участь у конкурсі та копії необхідних документів першого примірника обов’язково повинні подаватися нотаріально засвідченими за правилами, визначеними Порядком вчинення нотаріальних дій нотаріусами України, затвердженим наказом Міністерства юстиції України від 22 лютого 2012 року №296/5.

7. Кандидат зобов’язаний перевірити правильність оформлення, повноту заповнення документів, які ним подаються, оскільки виключно кандидат несе ризик наслідків подання неправильно оформлених документів.

8. До участі в конкурсі допускаються кандидати, які за наявною в Комісії інформацією відповідають вимогам до кандидатів на посаду судді, визначеним законом, які з додержанням строку, зазначеного в оголошенні про конкурс, подали заяви та в повному обсязі виконали вимоги умов конкурсу.

9. До участі в конкурсі допускаються кандидати, які подали заяви з додержанням строку, зазначеного в оголошенні про конкурс, та в спосіб, визначений цими умовами.

До конкурсу не допускаються кандидати, заяви яких подані після закінчення зазначеного в оголошенні строку або в спосіб, що не передбачений цими Умовами, а також кандидати, які не подали всіх визначених цими Умовами документів або подали неправильно оформлені документи. Заяви таких кандидатів не розглядаються, а документи повертаються заявникам.

10. У межах конкурсу, оголошеного одним рішенням Комісії, кандидат має право подати заяву про участь у конкурсі на заміщення вакантної посади судді лише в одному місцевому суді незалежно від спеціалізації суду.

11. По закінченні строку для приймання заяв Комісія проводить конкурс на заміщення вакантних посад судді, який полягає в здійсненні добору серед кандидатів, які беруть участь у конкурсі, виходячи з рейтингу, а саме — з урахуванням результатів кваліфікаційного іспиту та кількості набраних кандидатами балів відповідно до кількості вакантних посад судді.

12. При проведенні Комісією конкурсного добору першочерговим критерієм є кількість набраних кандидатами балів за результатами складення ними кваліфікаційного іспиту.

У разі набрання кандидатами однакової кількості балів перевага надається тому кандидату, який має більший стаж роботи в галузі права. Стаж роботи кандидатів у галузі права Комісія визначає станом на час проведення конкурсу на зайняття вакантної посади судді.

Визначення переможців конкурсу затверджується рішенням Комісії.

13. Результатом конкурсного добору є прийняття Комісією рішення про рекомендування кандидата для призначення на посаду судді місцевого суду загальної юрисдикції».

Найменування судів, де є вакантні посади судді, та кількість вакантних посад судді:


Місцеві адміністративні суди:

Луганський окружний адміністративний суд - 1

Полтавський окружний адміністративний суд - 1

Сумський окружний адміністративний суд - 1

Тернопільський окружний адміністративний суд - 1

Херсонський окружний адміністративний суд - 1

Черкаський окружний адміністративний суд 1

 

Місцеві господарські суди:

Господарський суд Вінницької області - 1

 

Місцеві загальні суди:

Автономна Республіка Крим

 Джанкойський міськрайонний суд - 1

Красноперекопський міськрайонний суд - 2

Роздольненський районний суд - 1

Вінницька область

Барський районний суд - 1

Тульчинський районний суд - 1

Волинська область

  Володимир-Волинський міський суд - 2

Горохівський районний суд - 1

Дніпропетровська область

  Апостолівський районний суд - 1

Вільногірський міський суд - 1

Жовтоводський міський суд - 1

Марганецький міський суд - 1

Софіївський районний суд - 1

Царичанський районний суд - 1

Юр’ївський районний суд - 1

Ленінський районний суд м.Дніпропетровська - 1

Дзержинський районний суд м.Кривого Рогу - 1

Довгинцівський районний суд м.Кривого Рогу - 1

Саксаганський районний суд м.Кривого Рогу - 1

Тернівський районний суд м.Кривого Рогу - 1

Донецька область

 Амвросіївський районний суд - 1

Артемівський міськрайонний суд - 1

Великоновосілківський районний суд - 1

Дебальцевський міський суд - 1

Єнакіївський міський суд - 1

Слов’янський міськрайонний суд - 2

Торезький міський суд - 1

Тельманівський районний суд - 1

Шахтарський міськрайонний суд - 1

Ясинуватський міськрайонний суд - 1

Калінінський районний суд м.Горлівки - 1

Центрально-Міський районний суд м.Горлівки - 1

Кіровський районний суд м.Донецька - 1

Ленінський районний суд м.Донецька - 1

Пролетарський районний суд м.Донецька - 1

Гірницький районний суд м.Макіївки - 1

Червоногвардійський районний суд м.Макіївки - 1

Житомирська область

  Лугинський районний суд - 1

Любарський районний суд - 1

Попільнянський районний суд - 1

Чуднівський районний суд - 1

Закарпатська область

 Великоберезнянський районний суд - 1

Виноградівський районний суд - 1

Ужгородський міськрайонний суд - 3

Хустський районний суд - 2

Запорізька область

  Вільнянський районний суд - 1

Приморський районний суд - 1

Івано-Франкіська область

Тлумацький районний суд - 1

Київська область

Згурівський районний суд - 1

Кіровоградська область

Долинський районний суд - 2

Компаніївський районний суд - 1

Олександрійський міськрайонний суд - 1

Кіровський районний суд м.Кіровограда - 2

Луганська область

Краснодонський міськрайонний суд - 1

Краснолуцький міський суд - 1

Ровеньківський міський суд - 2

Сєвєродонецький міський суд - 1

Старобільський районний суд - 1

Львівська область

Бориславський міський суд - 1

Сокальський районний суд - 1

Червоноградський міський суд - 1

Яворівський районний суд - 1

Галицький районний суд м.Львова - 1

Миколаївська область

Врадіївський районний суд - 1

Заводський районний суд м.Миколаєва - 1

Одеська область

Болградський районний суд - 1

Ізмаїльський міськрайонний суд - 1

Полтавська область

Карлівський районний суд - 1

Лубенський міськрайонний суд - 1

Полтавський районний суд - 1

Чорнухинський районний суд - 1

Рівненська область

Корецький районний суд - 1

Радивилівський районний суд - 1

Сумська область

Глухівський міськрайонний суд - 1

Тернопільська область

Бучацький районний суд - 1

Заліщицький районний суд - 1

Харківська область

Красноградський районний суд - 1

Печенізький районний суд - 1

Херсонська область

Горностаївський районний суд - 2

Іванівський районний суд - 1

Каховський міськрайонний суд - 1

Нововоронцовський районний суд - 1

Новокаховський міський суд - 1

Хмельницька область

Хмельницький міськрайонний суд - 1

Черкаська область

Звенигородський районний суд - 1

Чернівецька область

Кіцманський районний суд - 1

Сокирянський районний суд - 1

Чернігівська область

Варвинський районний суд - 1

Ніжинський міськрайонний суд - 1