Закон і Бізнес


Є.Червоненко не буде влаштовувати «бійню» в Запоріжжі


Власть и закон, №51 (727) 17.12—23.12.2005
1979

Новопризначений голова Запорізької обладміністрації Євген Червоненко заявляє, що рішення про його перебування у списку «Нашої України» буде вирішувати «партія і Президент». Про це він заявив у інтерв’ю газеті «Коммерсант».


«Заявляю одразу, що я нікуди не піду з «Нашої України». Я не бачу себе великим політичним функціонером, і в Запоріжжі зокрема», — сказав Є.Червоненко.

«У Запоріжжі обласну організацію нашої партії очолює колишній губернатор (Юрій Артеменко. — Прим. ред.), а виходити або не виходити зі списку — будуть вирішувати партія і Президент. Якщо це загальне правило для всіх, то я підкорюся», — заявив Є.Червоненко.

Він також розповів, що пропозиція щодо цієї посади була для нього «досить несподіваною». «Хоча не можна сказати, що я вже зовсім не очікував такого рішення, але... Ходили розмови про те, де я буду більш ефективним», — додав він.

Є.Червоненко розповів, що пропозицію йому зробив особисто Президент по телефону. «Коли мені говорить Президент, у мене часу особливо думати немає, тому що в мене така натура — почуття обов’язку превалює над усім», — додав він.

На запитання про те, наскільки він знайомий зі специфікою регіону, Є.Червоненко відповів: «Я менеджер і добре знаю регіон, але, безумовно, не знаю всього. З багатьма особами і відомими людьми в Запоріжжі я знайомий уже багато років — і коли був головою Держкомрезерву, і міністром транспорту. Тим більше, Запоріжжя мені близьке, я майже уродженець цих місць — із Дніпропетровської області».

«Я йду в Запоріжжя, як вважаю, не стільки політичною фігурою, скільки менеджером і йду з головним девізом: я хочу, щоб у цій області — другій за обсягом донорських вкладень в економіку України — навчилися слухати й чути один одного», — сказав новий губернатор.

«Зрозумійте, я хочу бути ефективним і не влаштовувати бійню між різними кольорами прапорів», — додав Є.Червоненко.

Раніше В.Ющенко зобов’язав усіх чиновників визначитися: якщо вони балотуються до парламенту, то мають подати у відставку з посади у виконавчій владі.