Закон і Бізнес


Л.ЧЕРНОВЕЦЬКИЙ: «На прикладі Святошинського району столиці можна простежити, як влада намагається зірвати вибори в Україні»


Власть и закон, №43 (667) 23.10—29.10.2004
2014

За даними Християнсько-ліберальної партії України в Святошинському районі м.Києва можуть бути зірвані вибори Президента України.


За даними Християнсько-ліберальної партії України в Святошинському районі м.Києва можуть бути зірвані вибори Президента України.

Саме так голова партії, кандидат на пост Президента Леонід Черновецький розцінює те, що на 44 виборчих дільницях територіальної виборчої комісії №221 від роботи відмовилися голови дільничних комісій, на 15 — заступники голів, на 25 — секретарі дільничних виборчих комісій.

Крім того, як повідомляють довірені особи Л.Черновецького, в територіальному виборчому окрузі №119 (м.Львів) на деяких виборчих дільницях не проходять засідання, оскільки там відсутні голови, їх заступники і секретарі, які представляють інтереси кандидатів у президенти Яковенка і Нечипорука.

Також Л.Черновецький обурений, що в деяких дільничних комісіях немає навіть канцелярського приладдя. Він направив ряд звернень у ЦВК з вимогою забезпечити дільничні виборчі комісії матеріально-технічними засобами згідно з нормативами Центральної виборчої комісії.

Приводом для звернення лідера ХЛПУ стали повідомлення його довірених осіб, зокрема в територіальних виборчих округах №№80, 95, 100, 201, 212, 219 про неготовність деяких виборчих дільниць вищезгаданих тервиборчкомів до проведення виборів Президента.

Так, у багатьох дільничних комісіях немає кабінок для голосування, не налагоджений на належному рівні телефонний зв’язок. Крім того, більшість дільниць не забезпечено транспортними засобами.

На думку Л.Черновецького, ігнорування проблем дільничних виборчих комісій може призвести до зриву виборів у територіальних виборчих округах, а тому ЦВК повинна у першочерговому порядку забезпечити своїх підопічних усім необхідним.