Закон і Бізнес


Україна вперше взяла участь у Форумі радників з бізнесу Visa International


Предпринимательство, №32 (656) 07.08—13.08.2004
1831

Заступник голови правління «Правекс-Банку» Денис Басс узяв участь у Форумі радників з бізнесу Visa International. Україна вперше брала участь в цьому форумі за весь час його існування.


Заступник голови правління «Правекс-Банку» Денис Басс узяв участь у Форумі радників з бізнесу Visa International. Україна вперше брала участь в цьому форумі за весь час його існування.

Радники з бізнесу Visa призначаються серед банків з 57 країн регіону Східної Європи, Близького Сходу і Африки на розсуд Visa International. Форум радників з бізнесу затверджує рішення, які будуть подані на регіональній раді директорів Visa International. Д.Басс був вибраний для участі в раді в травні цього року, про що повідомлялося раніше.

На останньому форумі серед багатьох інших радники розглянули питання затвердження нової стратегії Visa, впровадження також нових карткових продуктів, зміни правил у чіпових картах, реалізації проектів грошових переказів з картки на картку і платежів за допомогою мобільного телефону.

Зокрема, слід зазначити, що Форум радників Visa International СЕМЕА затвердив перехід на нові специфікації чіпових технологій, об’єднувальні можливості чіпових карток Visa Smart Debit & Credit (VSDC) і MasterCard
M/Chip. Перехід на нові специфікації і об’єднання вимог дасть можливість банкам-учасникам і постачальникам значно заощадити на розробці і придбанні технологічних рішень, скоротивши вдвічі кількість підтримуваних стандартів.

«Форум радників вирізнявся високим ступенем динамічності і глибиною розгляду питань. Я дуже радий, що Україна тепер бере участь у цьому заході і ми можемо впливати на ухвалення рішень у сферах, важливих для нашого карткового бізнесу, — прокоментував подію Д.Басс. — Крім того, я хотів би ще раз підкреслити, що ми відкриті для всіх банків, і я готовий порушувати на форумі питання, які важливі для карткової індустрії України».