Закон і Бізнес


Кожен чиновник, який кривдить знедоленого, пенсіонера, інваліда або дитину, повинен сидіти у в’язниці


Власть и закон, №32 (656) 07.08—13.08.2004
2202

Передвиборна програма кандидата на пост Президента України (шляхом самовисування), лідера Християнсько-ліберальної партії України Черновецького Леоніда Михайловича


Передвиборна програма
кандидата на пост Президента України
(шляхом самовисування),
лідера Християнсько-ліберальної партії України

Черновецького
Леоніда Михайловича

 

І. Сповідую правозахист кожного громадянина

Перше. Україна — моя Батьківщина. Мені 53 роки. Я народився і виріс в Україні. Тут народилися двоє моїх дітей, дочка і син, і двоє онуків.

Я люблю свою Батьківщину і хочу бачити Україну насамперед у щасливих обличчях її громадян, бачити радість у їхніх очах, яку я, на жаль, не бачу сьогодні. Я хочу разом з ними відчувати гордість за те, що ми українці, і хочу ділити з ними і радість, і гордість за свою країну.

Мій життєвий шлях нічим не відрізняється від долі більшості людей мого покоління: школа, армія, інститутський диплом юриста з відзнакою, яким я пишаюся.

Потім мій життєвий шлях був визначений тими можливостями, що давав соціалізм для юриста. Думаю, що багато чого мені вдалося здійснити. Спочатку я працював старшим слідчим, захистив кандидатську дисертацію з розслідування злочинів, скоєних посадовими особами. Потім був наймолодшим в історії Київського державного університету ім. Т.Г.Шевченка заступником проректора з наукової роботи. Відкрив свій консультаційний центр права, економіки, соціології і управління (відома сьогодні в Україні абревіатура ПРАВЕКС).

З 1990 року я — незалежна людина й один із найбільш публічних соціальних політиків-підприємців в Україні, оскільки ніколи не приховував своїх прибутків і завжди говорю правду.

Поступово «Правекс» переріс у величезне й успішне підприємство, яким я пишаюся, в якому сьогодні працює понад вісім тисяч чоловік.

Як народний депутат і патріот України, я розробив і подав до Верховної Ради України близько сотні законопроектів.

Поступово з підприємця, бізнес якого був органічно соціальним, я став перетворюватися на мораліста. З 1996 року я став постійно відвідувати церкву, слухати проповіді священиків і читати Біблію.

Ця обставина серйозно вплинула на зміст моєї політичної діяльності. Багатьма з розроблених мною законопроектів я пишаюся, вони отримали всенародну популярність. Я автор Закону України про захист моралі, що забороняє порнографію. Цей Закон я вважаю важливим кроком на шляху до морального оздоровлення суспільства.

У сфері підприємництва я є автором Закону України про заборону безакцептного списання коштів підприємців — платників податків, завдяки якому сотні тисяч підприємців працюють.

У сфері соціальній і християнській я є активним творцем законів, який нав’язує норми християнської моралі чиновникам та суддям. Я — автор законопроекту про присягу суддів на Біблії, а також автор численних законопроектів, прийняття яких надасть можливість стрімко вивести Україну з убогості та злиднів. Серед них відомий законопроект про позбавлення чиновників усіх гілок влади — від Адміністрації Президента, Кабінету Міністрів до Верховної Ради — будь-яких привілеїв, до яких належать сотні, якщо не тисячі, санаторно-курортних здравниць, поліклінік та лікарень, готелів, сільгосппідприємств, суперкоштовних мерседесів, літаків тощо. Тобто пільг, що розділили суспільство на дві зовсім закриті для спілкування групи людей — мільйони злиденних співгромадян і процвітаючу корумповану чиновницьку еліту.

Я пишаюся тим, що з 1998 року разом з Церквою опікую людей, тисячі яких щодня одержують безкоштовне харчування, медичну і юридичну допомогу у реабілітаційному центрі.

Друге. Я з кожним днем все ближче сприймаю християнські заповіді. Сьогодні в мене немає ворогів. Я люблю ближнього свого, як велів нам Ісус Христос.

Третє. Я є бунтарем у політичній еліті. Я готую і подаю до Верховної Ради України законопроекти, які не до душі можновладцям, у тому числі відомий законопроект про ліквідацію будь-яких пільг і привілеїв для чиновників усіх гілок влади. Крім того, я постійно з головної трибуни країни заявляю про корумпованість і неповагу значної частини чиновництва до свого власного народу. І роблю я це незважаючи ні на які обставини, незважаючи на те, які посади ці люди займають.

Четверте. За мої особисті кошти профінансоване видання спеціального примірника Конституції України, у якій записані слова про те, що представники усіх гілок влади зобов’язані керуватися християнськими заповідями. І саме на цій Конституції присягаються і Президент, і народні депутати.

П’яте. Я веду безкомпромісну боротьбу щодо захисту підприємництва. Обіймаю багато громадських посад, що поєднують інтереси підприємців за різними професійними ознаками.

Шосте. Я сповідую виключно принципи демократії. Не радячись ні з ким, не сприймаючи будь-яких авторитетів, якщо мова йде про захист конкретної людини з її лихом або групи людей, у тому числі і всього народу. На підтвердження цього я інформую вас, шановні громадяни України, про те, що я веду більш ніж 300 судових цивільних справ на день в інтересах захисту конституційних прав і законних інтересів людей з різних соціальних верств, у числі яких є інваліди, і пенсіонери, і судді, і порядні чиновники, і підприємці і може бути будь-хто. І в цих питаннях я абсолютно безкомпромісний.

Зі мною не можна «домовитися» нікому, ні з яких питань, якщо тільки мова йде про захист національних інтересів країни, під яким я головним чином маю на увазі високий рівень життя наших громадян.

ІІ. Діятиму за християнськими законами

У чому суть моєї програми?

1. Я виходжу з тієї аксіоми, що Україна, завдяки Богові та Матінці Природі, є потенційно багатою європейською країною. І для процвітання її громадян, які перебувають за межею бідності, а їх, на превеликий жаль, більше ніж половина у нашій країні, не потрібно придумувати нічого особливого. Крім того, що негайно оголосити поза законом корумпованих чиновників усіх гілок влади. Серед них будуть і медичні, і освітянські начальники, і міністри, і начальники ЖЕКів, і голови адміністрацій, і судді, і хто завгодно, що хабарничають. Кожен з них повинен неминуче і суворо відповідати за будь-який свій вчинок, спрямований проти моїх співгромадян.

2. Закони України, закони справедливі і виважені, повинні реально діяти. Тому прокуратура, суди та правоохоронні органи повинні бути цілком виведені з-під «ручного керування» вищих посадових осіб держави. Вони повинні діяти самостійно, керуючись виключно Конституцією і законами України, повинні забезпечити захист рядового громадянина України і бюджетних коштів, що безсоромно розкрадаються казнокрадами.

3. Судді України повинні обиратися народом на прямих виборах. І кожен суддя повинен сповідувати принцип, який дві тисячі років тому виклав Ісус Христос у Святому Писанні: «Захисти слабкого від сильного» — під цим я розумію захист пенсіонера, інваліда або дитини від будь-якого чиновника, незалежно від рангу.

4. Інтереси однієї людини є важливішими для держави, ніж інтереси всього чиновницького загалу в цілому. Усі, і пересічні громадяни, і чиновники, повинні ходити в звичайні поліклініки, їздити на громадському транспорті, якщо тільки вони не заробляють грошей чесним бізнесом.

5. Зменшення оподаткування і повний контроль за витратами бюджетних коштів дозволять вивільнити для кожного повнолітнього українця до одного мільйона гривень! Ці кошти негайно повинні бути спрямовані насамперед на відшкодування заощаджень громадян і, по-друге, на збільшення пенсій, допомоги та інших виплат тим, хто не може про себе подбати самостійно.

6. Пенсіонер в Україні повинен мати кошти на достойне життя, а не займатися принизливим заробітчанством, щоб фізично вижити.

7. Усі інші люди повинні мати можливість працювати та матеріально забезпечувати свої сім’ї. Ті з них, хто створює робочі місця, в обов’язковому порядку повинні бути предметом особливої турботи з боку держави, не переслідуватися бюрократією, не бути об’єктом вимагання хабарів, а працювати на благо своєї країни через свою особисту зацікавленість. А це можливо шляхом повної ліквідації податку на додану вартість і збільшення прибутку підприємств через розширення можливості віднесення витрат на собівартість продукції та послуг.

8. Християнство і християнські цінності повинні бути головними в нашому житті, повинні стати свого роду посібником до дії будь-якого чиновника, незалежно від його віросповідання. Оскільки всі основні релігійні течії побудовані на вченні Ісуса Христа про те, що не можна убивати, грабувати, в тому числі і свій власний народ, я вважаю, що потрібно всім чиновникам керуватися засадами: «Чини у житті так, як хочеш, щоб чинили з тобою» та «Полюби ближнього свого, як себе».

У кожного депутата, судді, Президента, Прем’єр-міністра Біблія повинна бути на робочому столі. Кожен виборний державний діяч, у тому числі і член уряду, повинен обов’язково відвідувати церкву, читати Біблію і керуватися християнськими цінностями та мораллю. При цьому вони не повинні експлуатувати релігійну тему тільки під час виборів, а демонструвати свою прихильність до християнських принципів практичними діями у своєму повсякденному житті. Будь-який корумпований чиновник повинен бути негайно знятий зі свого поста. А чиновник, який хабарничає, кривдить старих, інвалідів та дітей, повинен сидіти у в’язниці. І потім ніколи протягом свого життя не бути чиновником.

Основи християнської моралі повинні викладатися в школах. Розроблений мною та прийнятий Верховною Радою Закон України про захист моралі, а також закони, що забороняють рекламу порнографії, паління та алкоголю, повинні беззаперечно виконуватися на практиці.

Турбота про дітей і літніх людей, що по суті своїй є дітьми Божими, повинна бути головним завданням держави і підприємництва.

9. У сфері підприємництва я ліберал. Тобто людина, що визнає пріоритет особистості перед державою, свободу підприємництва, цивілізовану конкуренцію, створення можливості для підприємницької діяльності будь-якого громадянина.

Я зроблю все можливе, щоб податок на додану вартість в Україні був ліквідований. Відповідний мій законопроект вже розглянув і підтримав Комітет Верховної Ради з питань бюджету, але питання свідомо не вноситься чиновниками Верховної Ради для розгляду у сесійну залу. Так само, як і проект Закону про скасування в Україні чиновницьких пільг та привілеїв.

Я обов’язково зроблю все для того, щоб українські підприємці і наші громадяни бачили інспекторів-контролерів не більше одного-двох разів у своєму житті. І тільки в тому випадку, якщо вони дійсно скомпрометували себе незаконними діями.

Будь-який чиновник, який необгрунтовано порушує справу проти підприємця, повинен бути негайно суворо і публічно покараний. Тому що він, не даючи створювати робочі місця і поповнювати кошти в скарбницю держави для виплати пристойних пенсій, стипендій і допомоги, є ворогом українського народу.

Є в Україні ще величезна маса проблем, про які я добре інформований та маю уявлення, як їх вирішувати. Це питання про офіційне визнання російської мови та мов інших народів, що складають Український народ, виховання прийдешніх поколінь на творах Олександра Пушкіна, Михайла Лермонтова, Миколи Гоголя мовою оригіналу; федеративного або регіонального устрою Української держави тощо. Ці проблеми треба терміново виносити на всеукраїнський референдум. Як, власне, і Конституцію України, щоб у неї потім не можна було вносити зміни під політичну еліту майже чи не щоденно.

Про ці та інші питання я буду відверто говорити під час теле- та радіодебатів, буду висвітлювати свої позиції з тих чи інших питань у пресі.

Усе це разом узяте я виплекав своїм розумом і виносив у своєму серці. Мої погляди і переконання втілені у моїх законодавчих ініціативах.

Так більше жити не можна!

Україна, її громадяни — у великій біді. І той Президент, який займе цю високу посаду після виборів, повинен нести за все, що відбувається, персональну відповідальність.

Таку відповідальність перед вами, шановні виборці, я готовий узяти на себе.

Дорогі співвітчизники, вашу довіру я виправдаю!

Щиро ваш

Леонід Черновецький