Закон і Бізнес


Поступление — под контролем


№15 (1105) 13.04—19.04.2013
3000

Председателям судов поручили ежегодно обобщать практику применения требований законодательства о судебном сборе и судебных расходах.


Рада суддів загальних судів

4 квітня 2013 року м.Київ №24

Рішення

Заслухавши та обговоривши інформацію заступника голови Державної судової адміністрації Холоднюка З.В., членів Ради суддів загальних судів Висоцької В.С., Бабія А.П. про стан надходження судового збору, контроль за правильністю та своєчасністю його надходження і оперативного обліку справляння судового збору, надходження якого контролюється Державною судовою адміністрацією, і виконання вимог закону «Про судовий збір» загальними судами України, відповідно до ст.113, ст.122 закону «Про судоустрій і статус суддів», Рада суддів загальних судів

ВИРІШИЛА:

  1. Інформацію заступника голови Державної судової адміністрації Холоднюка З.В., членів Ради суддів загальних судів Висоцької В.С., Бабія А.П. про стан надходження судового збору, контроль за правильністю та своєчасністю його надходження і оперативного обліку справляння судового збору, надходження якого контролюється Державною судовою адміністрацією, і виконання вимог закону «Про судовий збір» загальними судами України взяти до відома.
  2. Схвалити діяльність Державної судової адміністрації та рекомендувати в подальшому вживати посилених заходів щодо контролю за правильністю, своєчасністю його надходження, оперативного обліку справляння судового збору та виконання вимог закону «Про судовий збір» загальними судами України.
  3. Доручити головам апеляційних та місцевих загальних судів один раз на рік проводити вивчення та узагальнення практики застосування відповідними загальними судами у судових справах вимог законодавства про судовий збір та судові витрати, які підлягають стягненню в доход держави з відповідним реагуванням.
  4. Звернутися до Вищого спеціалізованого суду з розгляду цивільних і кримінальних справ з пропозицією провести узагальнення з питання застосування судами при розгляді судових справ законодавства про судовий збір та судові витрати, які підлягають стягненню в доход держави.

Голова Ради суддів загальних судів І.ОТРОШ