Закон і Бізнес


ВСП отправит в отставку двух киевских судей


15.06.2021 08:51
4612

Сегодня, Высший совет правосудия соберется на очередное заседание, в ходе которого, в частности, будет решать вопрос увольнения судей с должностей по общим обстоятельствам - в связи с подачей ими заявлений об отставке.


Проект повестки дня опубликован на сайте ВСП, передает «Закон и Бизнес».

Порядок денний № 44
засідання Вищої ради правосуддя
15 червня 2021 року

1. Розгляд матеріалів про звільнення суддів з посад за загальними обставинами (у зв’язку з поданням заяви про відставку):

Соколової Олени Анатоліївни - судді Окружного адміністративного суду міста Києва.

Курової Олени Іванівни - судді Солом’янського районного суду міста Києва;

Мандрика Віталія Олександровича - судді Одеського апеляційного суду.

2. Розгляд скарг адвоката Кравця Ростислава Юрійовича та судді Шостого апеляційного адміністративного суду БАБЕНКА Костянтина Анатолійовича на рішення Другої Дисциплінарної палати Вищої ради правосуддя від 1 березня 2021 року № 503/2дп/15-21 про притягнення судді  до дисциплінарної відповідальності.

3. Розгляд скарги судді Садгірського районного суду міста Чернівців ТРІСКИ Андрія Івановича на рішення Першої Дисциплінарної палати Вищої ради правосуддя від 27 листопада 2020 року № 3281/1дп/15-20 про притягнення до дисциплінарної відповідальності з клопотанням про поновлення строку для оскарження цього рішення.

4. Розгляд матеріалів щодо наявності підстав для притягнення судді Солом’янського районного суду міста Києва СКОРИКА Володимира Миколайовича до дисциплінарної відповідальності.

5. Розгляд матеріалів щодо наявності підстав для притягнення судді військового місцевого суду Дніпропетровського гарнізону КУЛИКОВА Андрія Володимировича до дисциплінарної відповідальності.

6. Розгляд повідомлення судді Окружного адміністративного суду міста Києва БАЛАСЬ Тетяни Павлівни про втручання в діяльність судді щодо здійснення правосуддя.

7. Про затвердження висновків членів Вищої ради правосуддя про відсутність підстав для вжиття заходів щодо забезпечення незалежності суддів та авторитету правосуддя:

1) Маловацького О.В. – за повідомленням судді Кам’янець-Подільського міськрайонного суду Хмельницької області МАНТУЛЯКА Юрія Вікторовича;

2) Швецової Л.А. – за повідомленням суддів Одеського апеляційного суду ЗАЇКІНА  Анатолія Павловича, КНЯЗЮКА Олександра Васильовича, ПОГОРЄЛОВОЇ Світлани Олегівни.

8. Різне.

Закон і Бізнес