Закон і Бізнес


Анонс правовых событий недели 14 - 18 июня


.

14.06.2021 08:50
2006

На этой неделе состоится национальный форум «Конституционная юстиция: вызовы и пути решения», а также форум АПУ «Развитие рынка юридических услуг».


14 червня

Засідатиме друга дисциплінарна палата Вищої ради правосуддя. В неї заплановано розглянути 6 дисциплінарних справ та затвердити висновки щодо наявності у 44 скаргах підстав для відкриття нових проваджень.

Збереться круглий стіл «Змiцнення захисту дітей, які постраждали вiд злочину». Його збирає секція захисту прав дітей комітету захисту прав людини Національної асоціації адвокатів України.

Працюватиме комітет Асоціації правників України з альтернативних вирішень спорів. Обговорюватиметься актуальна судова практика в сфері арбітражу із суддями Верховного Суду та науковцями.

Онлайн-трансляція «Новели законодавства та судової практики у корпоративних спорах». Лектори Вищої школи адвокатури проаналізують, чого чекати та як підготуватися до змін у корпоративному законодавстві. 

15 червня

Збереться на засідання Вища рада правосуддя. За його результатами 3 судді мають піти у відставку, а двоє спробують оскаржити рішення дисциплінарних палат про притягнення до відповідальності.

Круглий стіл «Захист екологічних прав як передумова сталого розвитку країни». Учасники заходу, який проводить комітет з аграрного, земельного та довкілевого права Національної асоціації адвокатів України, проаналізують чинну судову практику щодо вирішення екологічних спорів. 

Онлайн-засідання «Гендерна рівність у рекламі». Захід проводиться в рамках роботи комітету Асоціації правників України з питань ЗМІ та рекламного права.

16 червня

Засідатимуть перша і третя дисциплінарні палати Вищої ради правосуддя. Загалом вони мають визначитися із 6 дисциплінарними справами та 82-ма новими скаргами на дії суддів. 

Працюватиме комітет Асоціації адвокатів України з морського права. Йтиметься про захист прав українських моряків, зокрема, порушення умов трудових контрактів та як їм запобігти.

Вебінар «Тактика захисту інтересів ОСББ у справах про оскарження рішень». Спікер Вищої школи адвокатури розкаже про найпоширеніші підстави скасування рішень загальних зборів співвласників та як не припуститися помилок при їх прийнятті та оформленні.

17 червня

Відбудеться засідання Вища рада правосуддя. Вона визначатиметься із відрядженням суддів до двох судів, а також розгляне 2 скарги на рішення дисциплінарних палат. Крім того, один суддя має отримати подання про призначення на посаду, а троє — піти у відставку.

У Дніпрі проведуть семінар «Штучний інтелект — впровадження в системі правосуддя України».  Навчання для суддів місцевих та апеляційних судів проводить Дніпровське регіональне відділення Національної школи суддів.

18 червня

У столиці пройде національний форум «Конституційна юстиція: виклики сьогодення та шляхи вирішення». З нагоди 25-річчя ухвалення Конституції його скликають Світовий конгрес українських юристів спільно з Асоціацією суддів Конституційного Суду та Національною академією правових наук України.

Відбудеться міжнародна літня онлайн-конференція EYBA 2021. Головна тема заходу — етичні аспекти роботи в юридичній спільноті. Захід організовують молодіжний комітет Національної асоціації адвокатів України, Вища школа адвокатури у співпраці з Європейською асоціацією молодих юристів.

У Києві відкриється ХVI форум «Розвиток ринку юридичних послуг». Учасники заходу, що проводить Асоціація правників України, обговорять професійний стандарт та доступ до професії юриста, ефективність юридичного бізнесу тощо.

Вища школа адвокатури запропонує марафон вебінарів до Дня медичного працівника. Спікери розкажуть про особливості правосуб’єктності у медичних правовідносинах за участі дитини, кримінальну відповідальність медичних працівників тощо.

Закон і Бізнес