Закон і Бізнес


ВСП собирается на заседание 18 мая 2021 года


.

18.05.2021 09:09
3075

Сегодня собирается на заседание Высший совет правосудия. Он должен уволить 3 судей и рассмотреть 4 жалобы на решения дисциплинарных палат ВСП. Также должны быть утверждены выводы членов ВСП об отсутствии оснований для принятия мер по обеспечению независимости судей и авторитета правосудия.


Проект

Порядок денний № 35

засідання Вищої ради правосуддя

18  травня 2021 року

1.Розгляд матеріалів щодо звільнення суддів з посад за загальними обставинами: у зв’язку з поданням заяви про відставку:

1.Сіверіна Володимира Івановича – судді Східного апеляційного господарського;

2. Крімченко Світлани Анатоліївни – судді Олександрійського міськрайонного суду Кіровоградської області.

(Доповідач – член Вищої ради правосуддя Маловацький О.В.)

2.Розгляд матеріалів про звільнення суддів з посад на підставі підпункту 4 пункту 16¹ розділу XV «Перехідні положення» Конституції України відповідно до подань з рекомендаціями Вищої кваліфікаційної комісії суддів України:

1. Марченко Юлії Іванівни – судді господарського суду Луганської області

(Доповідач – член Вищої ради правосуддя Грищук В.К.)

3. Розгляд матеріалів щодо наявності підстав для притягнення судді Святошинського районного суду міста Києва БАБИЧ Ніни Дмитрівни до дисциплінарної відповідальності.

(Доповідач – член Вищої ради правосуддя Говоруха В.І.)

4. Розгляд скарги судді Касаційного цивільного суду у складі Верховного Суду СЕРДЮКА Валентина Васильовича на рішення Першої Дисциплінарної палати Вищої ради правосуддя від 22 травня 2020 року № 1472/1дп/15-20 про притягнення його до дисциплінарної відповідальності.

(Доповідач – член Вищої ради правосуддя Гречківський П.М.)

5. Розгляд скарги судді Садгірського районного суду міста Чернівців ТРІСКИ Андрія Івановича на рішення Першої Дисциплінарної палати Вищої ради правосуддя від                             27 листопада 2020 року № 3281/1дп/15-20 про притягнення до дисциплінарної відповідальності з клопотанням про поновлення строку для оскарження цього рішення.

(Доповідач – член Вищої ради правосуддя Гречківський П.М.)

6. Розгляд скарги судді Дарницького районного суду міста Києва СКУБИ Андрія Васильовича на рішення Другої Дисциплінарної палати Вищої ради правосуддя від 12 квітня 2021 року № 803/2дп/15-21 про притягнення його до дисциплінарної відповідальності.

(Доповідач – член Вищої ради правосуддя Маловацький О.В.)

7. Розгляд скарг судді Апостолівського районного суду Дніпропетровської області КОДРЯН Любові Іванівни, адвоката Кравця Ростислава Юрійовича на рішення Третьої Дисциплінарної палати Вищої ради правосуддя від 20 лютого 2019 року № 507/3дп/15-19 про притягнення судді Апостолівського районного суду Дніпропетровської області КОДРЯН Любові Іванівни до дисциплінарної відповідальності.

(Доповідач – член Вищої ради правосуддя Маловацький О.В.)

8. Розгляд повідомлення судді Дзержинського районного суду міста Харкова ЦВІРИ Діани Миколаївни по втручання в діяльність судді щодо здійснення правосуддя.

(Доповідач – член Вищої ради правосуддя Матвійчук В.В.)

9. Про затвердження висновків членів Вищої ради правосуддя
про відсутність підстав для вжиття заходів щодо забезпечення незалежності суддів та авторитету правосуддя:

1) Блажівської О.Є. – за повідомленням судді Ленінського районного суду міста Дніпропетровська ОСТАПЕНКО Наталії Георгіївни;

2) Болотіна С.М. – за повідомленням судді Окружного адміністративного суду міста Києва ГРИГОРОВИЧА Павла Олександровича;

3) Іванової Л.Б. – за повідомленням суддів Переяслав-Хмельницького міськрайонного суду Київської області РЕВИ Олександра Івановича, ОПАНАСЮКА Ігоря Олександровича, СВОЯКА Дмитра Віталійовича;

4) Іванової Л.Б. – за повідомленням судді Дніпровського апеляційного суду ПЕТЕШЕНКОВОЇ Марини Юріївни;

5) Матвійчука В.В. – за повідомленням судді Артемівського міськрайонного суду Донецької області ШЕВЧЕНКО Лілії Володимирівни.

(Доповідач – в.о. Голови Вищої ради правосуддя Маловацький О.В.) 

10. Різне.

Закон і Бізнес