Закон і Бізнес


ОАСК рассмотрит законность Порядка повышения квалификации адвокатами


24.09.2020 16:42
4843

Законность шести пунктов «Порядка повышения квалификации адвокатов Украины» рассмотрит Окружной административный суд города Киева.


Как сообщила Национальная ассоциация адвокатов Украины, рассмотрение дела в подготовительном заседании назначено на 5 октября 2020 года, передает «Закон и Бизнес».

«В Окружном административном суде города Киева находится административное дело №640/12926/20 по иску Плескача Вячеслава Юрьевича к негосударственной некоммерческой профессиональной организации« Национальная ассоциация адвокатов Украины» в лице Совета адвокатов Украины о признании недействительными с момента принятия пунктов 19, 20, 21, 22, 23 и 25 Порядка повышения квалификации адвокатов Украины (в редакции решения Совета адвокатов Украины №111 от 21.09.2019)», —  говорится в сообщении.

Признать недействительными истец предлагает такие пункты «Порядка повышения квалификации адвокатов Украины»:

19. Адвокати, які набули статусу адвоката, в перший рік зобов’язані пройти Модульну програму «Молодий адвокат», яку розробляє та реалізовує Вища школа адвокатури НААУ, а затверджує Експертна рада НААУ.

20. Адвокати, які набули статусу адвоката, протягом перших трьох років своєї адвокатської діяльності зобов’язані підвищити свій професійний рівень на рівні 48 годин з яких не менше 16 годин  – щороку. У разі отримання свідоцтва на право зайняття адвокатською діяльністю у другому півріччі відповідного року, такий адвокат має право отримати меншу кількість балів у першому році отримання свідоцтва, за умови, що загальна кількість балів за 3 роки становитиме не менше 48 годин.

21. Всі адвокати, за виключенням адвокатів, зазначених у пункті 20 цього порядку, зобов’язані підвищувати кваліфікацію адвоката на рівні 10 годин на рік.

22. Адвокат за рік має отримати не менше ніж 2 залікових бали за навчання з питань правил адвокатської етики та стандартів професійної діяльності.

23. Не менше 50% залікових балів з підвищення кваліфікації повинні бути отримані адвокатом під час заходів організованих операторами підвищення кваліфікації адвокатів в Україні.

25. У разі відсутності необхідної кількості балів в заліковій картці обліку балів з підвищення кваліфікації адвоката, Вища школа адвокатури зобов'язана проінформувати раду адвокатів регіону та відповідну кваліфікаційно-дисциплінарну комісію  адвокатури регіону про порушення даного Порядку. В свою чергу у разі надходження скарги на такого адвоката у КДКА за адресою робочого місця адвоката, зазначеною в ЄРАУ, про вчинення інших порушень, ці данні можуть бути враховані при розгляді дисциплінарної справи.

Закон і Бізнес