Закон і Бізнес


Трое судей могут потерять работу


09.01.2020 08:50
16754

Сегодня, 9 января, будет заседать Высший совет правосудия. По результатам этого заседания один судья может получить рекомендацию для назначения на должность, а трое, наоборот, потерять работу. Также Совет рассмотрит жалобы на решение дисциплинарной палаты ВСП и Квалификационно-дисциплинарной комиссии прокуроров.


Порядок денний № 1

засідання Вищої ради правосуддя

9 січня 2020 року

 

1. Розгляд матеріалів щодо внесення подання Президентові України про призначення суддів на посади до місцевих судів:

-Пукаса Антона Юрійовича —  господарського суду Черкаської області;

(Доповідач – член Вищої ради правосуддя Овсієнко А.А.)

 

2. Розгляд матеріалів щодо звільнення суддів з посад за загальними обставинами:

- у зв’язку з поданням заяви про відставку:

-Пікули Надії Василівни —  судді Володимир-Волинського міського суду Волинської області;

(Доповідач – член Вищої ради правосуддяОвсієнко А.А.)

3. Розгляд матеріалів про звільнення суддів з посад на підставі підпункту 4 пункту 16¹ розділу XV «Перехідні положення» Конституції України відповідно до подань з рекомендаціями Вищої кваліфікаційної комісії суддів України:

-Ковзеля Петра Олеговича— судді окружного адміністративного суду міста Києва

(Доповідач – член Вищої ради правосуддя Говоруха В.І.)

-Башмакова Євгена Анатолійовича— судді Жовтневого районного суду міста Дніпропетровська

(Доповідач – член Вищої ради правосуддяШапран В.В.)

 

4. Розгляд скарги судді Вільнянського районного суду Запорізької області БЕСПАЛЬКО Тамари Дмитрівни на рішення Другої Дисциплінарної палати Вищої ради правосуддя від 9 вересня 2019 року№ 2357/2дп/15-19 про притягнення її до дисциплінарної відповідальності.

(Доповідач – член Вищої ради правосуддяГречківський П.М.)

 

5. Розгляд клопотання судді Старобільського районного суду Луганської області ОЗЕРОВА Віталія Олександровича про поновлення строку на оскарження рішення Другої Дисциплінарної палати Вищої ради правосуддя від 14 січня 2019 року № 72/2дп/15-19 про притягнення судді до дисциплінарної відповідальності.

(Доповідач – член Вищої ради правосуддя Овсієнко А.А.)

 

6. Розгляд скарги судді Тальнівського районного суду Черкаської області ФРОЛОВА Олександра Леонідовича на рішення Третьої Дисциплінарної палати Вищої ради правосуддя від 13 листопада 2019 року  № 2970/3дп/15-19 про притягнення його до дисциплінарної відповідальності.

(Доповідач – член Вищої ради правосуддя Блажівська О.Є.)

 

7. Розгляд скарги адвоката Бовра Дениса Юрійовича в інтересах судді Суворовського районного суду міста Одеси ШЕПІТКА Івана Григоровича на рішення Першої Дисциплінарної палати Вищої ради правосуддя від 13 вересня 2019 року № 2437/1дп/15-19 про притягнення його до дисциплінарної відповідальності з клопотанням про поновлення строку на оскарження.

(Доповідач – член Вищої ради правосуддя Блажівська О.Є.)

 

8. Розгляд питання про звільнення ШЕПІТКА Івана Григоровича з посади судді Суворовського районного суду міста Одеси на підставі пункту 3 частини шостої статті 126 Конституції України відповідно до рішення Першої Дисциплінарної палати Вищої ради правосуддя від 13 вересня 2019 року № 2437/1дп/15-19.

(Доповідач – член Вищої ради правосуддя Артеменко І.А.)

 

9. Розгляд питання про звільнення ЛИТВИНЕНКО Олени Леонідівни з посади судді Баришівського районного суду Київськоїобласті на підставі пункту 3 частини шостої статті 126 Конституції України відповідно до рішення Першої Дисциплінарної палати Вищої ради правосуддя від 15 листопада 2019 року № 3002/1дп/15-19.

(Доповідач – член Вищої ради правосуддяМатвійчук В.В.)

 

10. Розгляд питання про звільнення ФРАНЦІШКА Юрія Володимировича з посади судді Голопристанськогорайонного суду Херсонської області на підставі пункту 3 частини шостої статті 126 Конституції України відповідно до рішення Першої Дисциплінарної палати Вищої ради правосуддя від 25жовтня 2019 року№ 2821/1дп/15-19.

(Доповідач – член Вищої ради правосуддяОвсієнко А.А.)

 

11. Розгляд питання щодо наявності підстав для притягнення судді Шевченківського районного суду міста Києва КОРМУШИНА Кирила Олександровича до дисциплінарної відповідальності.

(Доповідач – член Вищої ради правосуддя Овсієнко А.А.)

 

12. Розгляд справи щодо несумісності стосовно судді Синельниківського міськрайонного суду Дніпропетровської області БОНДАРЕНКО Ганни Віталіївни.

(Доповідач – член Вищої ради правосуддя Овсієнко А.А.)

 

13. Розгляд скарги прокурора другого відділу процесуального керівництва управління з розслідування кримінальних проваджень слідчими органів прокуратури та процесуального керівництва прокуратури міста Києва КОЛЬЦОВОЇ Ксенії Вікторівни на рішення Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії прокурорів від 18 липня 2018 року № 320дп-18.

(Доповідач – член Вищої ради правосуддя Шелест С.Б.)

 

14. Про затвердження висновків членів Вищої ради правосуддя про відсутність підстав для вжиття заходів щодо забезпечення незалежності суддів та авторитету правосуддя:

1) Краснощокової Н.С. – за повідомленням суддів  Святошинського районного суду міста Києва НОВИК Валентини Петрівни, БАНДУРИ Івана Степановича, КОСИК Людмили Григорівни;

2) Шелест С.Б. – за повідомленням судді Тернопільського міськрайонного суду Тернопільської області ДУДИ Олександра Олександровича.

(Доповідач – Голова Вищої ради правосуддя Овсієнко А.А.)

 

15. Різне.

Закон і Бізнес